2-kroonise peal on Karl Ernst von Baer, keda tutvustas 9. klass.

Kuulsaim Eesti teadlane, kes sündis Piibe mõisas. Juba lapsepõlves tärkas temas huvi loodusteaduse vastu - ta korjas taimi ja koostas herbaariumi.

Kõrgema hariduse sai ta Tartu ülikooli arstiteaduskonnas. Hiljem täiendas end Saksamaal ja Viinis.

Üle maailma sai Baer kuulsaks imetajate munaraku avastamisega.

Baer külastas ka Koigi mõisa, sest oli siinse parun Otto Magnus von Grünewaldtiga ülikoolikaaslane ja sõber. Tema poeg Alexander käis meie mõisas sakslaste kodukoolis.

5-kroonisel on Paul Keres, keda tutvustas 8. klassi õpilased. Ta oli viimane klassikalise male esindajaid maailmas. Tema mängis ja võitles ajastul, mil male oli maailma silmis tähtsaim kui kunagi varem.

Tema mälestuseks rajati Tallinna Paul Kerese nimeline Malekool, mis töötab tänapäevani.

10- kroonist, kus on Jakob Hurt,  tutvustasid  5. klassi õpilased. Ta on mees, kes on toonud eesti rahvale nii palju head, et ükski muu maailma rahvas ei saa ennast meiega võrrelda. Just Hurda ettevõtmisel alustati Eestis rahvaluule kogumist ja säilitamist. Hurda kogudes on rahvaluulet üle 122 000 lehekülje.

Õpilased  esitasid rahvajutu Talutütar ja vaeslaps, veel kõlas nende esituses rahvalaul.

25- kroonisel näeme Anton Hansen Tammsaaret, keda tutvustas 7. klass. Tammsaare oli nii tähtis ja põhjalik kirjanik, et ta ütles enda kohta ära kõik, mida öelda annab.

Tammsaare on pärit meie maakonnast, mille üle oleme eriti uhked. Oma suurteose Tõde ja õigus I ja IV osas ongi tegevuskohaks Albu vald Järvamaal.

Põnev oli kuulata - vaadata  Kõrtsistseeni õpilaste esituses, mis toimus Pearu ja Andrese vahel.

50-kroonist Rudolf Tobiasega tutvustas 6. klass.

„ Mitte kaunis küla ega meloodia, vaid teose sisemine kooskõla oli temale oluline“, on öeldud Rudolf Tobiase kohta.

Enamus aega töötas ta välismaal, kuid Estonia avamisel juhatas oma teoseid. Viimasel ajal on hakatud tema teoseid esitama, nagu näiteks oratooriumi Joonase lähetamine.

100- kroonine on eriline sellepoolest, et  ainult sellel on naisterahvas - Lydia Koidula, kellest rääkisid 6. klassi õpilased. Koidula on osa meie lapsepõlvest, meie kooliharidusest, meie rahvustundest. Tema luuletused on rohkem kui sada aastat olnud meie lugemikes, luulekogudes, tema jutud meie kirjanduse ajaloos, tema luuletused lauludena esimesel laulupeol, tema näidendid meie teatrikunsti alguses.

Lapsed olid selgeks õppinud ka  näidendi  Kuidas Tapiku pere laulupeole sai?

500 – kroonist, millel Carl Robert Jakobson tutvustasid 9. klassi õpilased. Jakobson oli Eesti esimene teadlik põllumees ja eestlaste rahvusliku liikumise üks armastatumaid juhte. Jakobson andis esimesena Eesti talupoegadele teaduslikke talupidamisjuhiseid. Ta oli ja on Eestile tähtis ühiskonnategelane, publitsist, kirjanik, poliitik, rahvavalgustaja ja pedagoog.

Õpetliku päeva eest suured tänud kõigile esinejatele ja õpetajale-juhendajale Tiina Ruubelile.