Tule doonoriks, kui oled:
• terve, puhanud ja söönud

  • kehakaaluga üle 50 kg
• 18-60 aastane

• Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle 1 aasta

Enne vereloovutamisel tulekut soovitame kindlasti tutvuda lisainfoga www.verekeskus.ee. Tule doonoriks ja tee elu suurim kingitus.


T, 12. juuni kell 13-17 Rakvere Põhjakeskuse Kodukäsitöökeskuses

Hoidistepurgi tuunimine

MTÜ Huviselts Elujoon annab teada, et Rakvere Põhjakeskuse Kodukäsitöökeskuses toimuvad Rakvere linna rahastusel projekti "Uued oskused" raames. Meil ei pea olema kellast kellani vaid võib tulla igal täistunnil ja lahkuda kui mõõt täis. Kogu täpsem info ja registreerimine  tel. 56 47 49 51


N, 14. juuni kell 20 Teatriterass

NELJAPÄEVAÕHTUD TEATRITERRASSIL

Esineb ansambel „KITSE  LAPSED"

Hälis Ränk, Anna-Kaisa Nõmmiste, Deniel Hüüs, Aarto Mälgand. Rakvere rahvamaja kutsub kuulama Virumaa noori muusikuid. Üritus on tasuta



L, 16. juuni kell 12 Kolmainu kirik

Orelipooltund - Gustav-Leo Kivirand   

Kiriku vaimsusega kokkukõlavad muusikasündmused. Juunist augustini on kirikus igal laupäeval kell 12 orelimuusika pooltund, kus astuvad üles peamiselt Virumaaga seotud kirikumuusikud.                    


... kuni 16. juuni Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Pekka Kauppineni fotonäitus „Jääd"

Pekka Kauppinen on Rakvere sõpruslinnast Lappeenrannast pärit hobifotograaf. Tema suhe Rakverega sai alguse ajast, mil ta oli Rakvere Linna Algkooli sõpruskooli, Luukka algkooli (Luukkaan Kolulu), direktor. Fotograafiaharrastuse tulemusena on ta eksponeerinud arvukaid fotonäitusi mitmel pool Soomes. Fotonäitus „Jääd" on autori esimene näitus siinpool Soome lahte.


Kille Kruuvi kunstikursuse portselanimaali näitus

Raamatukogu II korrusel. Oma töid esitlevad: Monika Uldrich, Ruuta Tiimus, Janne Jürgens, Pille Pukk, Rita Uuetalu.

Kunstikursusel õpitakse keraamikat, siidimaali, viltimist, portselanimaali, tekstiilimaali, taimedisaini, küünlamaali, vitraaži ja portselanimaali. Uusi huvilisi ootame sügisel! Lisainfo killeisk@gmail.com 


... kuni 23. juuni Art Cafe

Kauri-kooli kunstiõpilaste kevadnäitus „KAKS NATÜÜRMORTI"


... kuni 29. juuni Art Cafe

Näitus „Oma keha ei leia ma üles"

Näitusel on eksponeeritud TKK II ja III kursuse tudengite joonistused.

Põhiliselt joonistavad tudengid joonistusstuudiumides natuuri järgi, st tudengite ülesandeks on võimalikul sarnaselt edasi anda eesolevat objekti, näiteks natüürmorti, seadeldist või modelli.

Nende, näitusel eksponeeritud tööde puhul olid reeglid aga teistsugused. Tudengid said ülesandeks  mõne varem natuurist tehtud töö järgi või fantaasiat kasutades luua paberil stiliseeritud, kubistlik või abstraktne kompositsioon figuuri või akti teemal. Tudengid võisid kasutada erinevaid joonistusmaterjale nagu pliiats, süsi, sangviin, pastell jne. Võisid luua mustvalge või värvilise kompositsiooni, teha seda joonegraafiliselt või kasutada pindu, vastavalt oma fantaasiale, käekirjale ja maitse-eelistustele.

Kõige olulisem oli, et autor looks pildi, mis teda ennast väljendaks ja publiku seda pilti vaatama paneks.

Tudengeid juhendasid TKK üldainete osakonna joonistamise õppejõud Udo Vool ja Ave Avalo. Udo Vool andis joonistamises ülesande III kursuse tudengitele. Ave Avalo tegi sama eksperimendi TKK II kursuse maali ja skulptuuri tudengitega.


... kuni 30. juuni Rakvere Linnakodaniku Majamuuseumi pööningul, Pikk tn. 50

Eesti nukutegijate rändnäitus „KOOSMÄNG. Aastaajad"


Linnakodaniku Majamuuseumi pööningul avatav nukunäitus on järg näitusele „Koosmäng", mis rändas 2009. aasta  novembrist - 2011. aasta augustini Eesti erinevates paikades. Seekordse näituse alateemaks on aastaajad, mida üle 30  nukukunstniku oma töödes kajastada püüavad, nende seas Resa Tiitsmaa, Marianna Ratiner, Sirje Raudsepp, Sveta Aleksejeva, Kai Maser, Tiia Mets, Pille Pattak, Piret Mildeberg, Maaja Kalle, Lembe Maria Sihvre jpt. Iga aastaaeg jätab näitusele oma jälje. Nii on Rakveresse jõudnud rändnäitus osake kevadest ja suve algusest. Nukukunstnikud loovad nukke oma näo või käe järgi. Kunstnikunuku eripära seisneb tema  ainukordsuses. Tavaliselt teeb kunstnik korraga vaid ühe nuku, kellest on raske koopiat teha. Nukkude loomisel kasutatakse väga erinevaid materjale: riiet, vaha, puud, keraamikat, portselani, pabermassi, plastmassi, voolimismasse, samuti ka metalli, puu- ja juurvilju, merekarpe, kive, tarbeesemeid, jahu, martsipani jms. Eesti nukutegijate looming on sündinud peamiselt soovist teha oma lastele poemänguasjadest eristuvaid „hingestatud" mänguasju või kingitusi täiskasvanud sõpradele. Tiia Mets: "See on nagu täiskasvanu eas edasi mängimise võimalus, elu oma loodud maailmas, paremas kui „päris" maailm." Inspiratsioon, mängulust, elustiil - neist mõistetest  on kantud ka käesolev väljapanek Eesti nukutegijatelt. Koosmängu näitust iseloomustab igale kohale iseloomulik keskkond, erinevad ruumid ja paigutused. Igas kohas sünnib näitus uuesti.
Näituse koostas Mare Hunt. Olete lahkesti oodatud!
Näitus on Rakveres avatud 30. juunini 2012
Linnakodaniku maja on avatud T-L 11.00 - 17.00 Info: Evelin Rikma, tel. 57880729, evelin@svm.ee ja www.svm.ee


... kuni 30. juuni Rakvere Galerii

Fotonäitus „Odd Happiness"

Rakvere Galeriis oma näituse "Odd Happiness" ehk eesti keeli "Veider õnn".

Rakvere sõpruslinnast Lapualt pärit Jyrki Portin näitab fotosid sarjadest "Odd Happiness", "Places", "Astrobothnia", "Flowers of Melancholy", lisaks neile on eksponeeritud kaks videotööd.

"Jyrki on Soomes tuntud fotograaf, kelle lapsepõlv möödus Lapual. Näituse vahendabki meile Lapua kunstimuuseum. Nautida saab Jyrki maastikke ja inimesi nende keskel, lisaks näpuotsaga ka metafüüsikat," iseloomustas näitust Virumaa Näituste juht Raivo Riim.

Jyrki Portin on enda ehitatud Camera obscura ehk pimekambri-aparaadi abil lähenenud inimeste argitegemistele ja igapäevatoimingutele. "Kõik, keda tahtsin pildistada, olid kohe meelsasti nõus poseerima," märkis fotograaf.

"Peamine põhjus selle fotosarja tekkimiseks oli otsida vastust küsimusele - kas leidub iga hetkega muutuvas maailmas veel midagi positiivset, tujutõstvat huumorit, rahu või õnne? Kas inimestel on veel aeg? Ja kohta, millest hoolida?" selgitas Jyrki Portin.


... kuni 31. juuli Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Näitus „Metsa väge täis"

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus laste- ja noorteosakonnas õpilaste joonistustevõistluse  „Metsa väge täis" tööde näitus. Joonistusvõistlust korraldasid Eesti Metsaselts ja Rakvere Linnavalitsus.


... kuni 1. september Rakvere Näitustemajas Tallinna tn 3

Kunstinäitus „Kunst pimeduses/valguses"

Näitusesaali on üles seatud SA Virumaa Muuseumid kunstikogu paremik. Teiste seas saab vaadata Elmar Kitse, Richrad Sagritsa ja Aleksander Rünga, Hando Mugasto ja Romulus Tiituse töid aktist karikatuurideni. Külastaja valida on, kas näitust soovitakse vaadata valges või pimedas ruumis taskulambi valgel. Lisaks on võimalus saada osa  kunstniku ateljee inspireerivast õhkkonnast ja tellida sõpruskonnale või töökollektiivile loovust arendav kunstiprogramm veini ja akti maalimise lühikursusega, lastele eriprogrammid! 

Kuraator Teet Veispak. Näitustemaja on avatud: T-R 10:00 - 17:00 ja L 10:00 - 15:00


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal:PEEGLIKE, PEEGLIKE" ja „TASUJAD"