R 30.03 kl 11 Viljandi laste- ja noorteteater Reky etendus «Väike nõid». Pääse 5 € (eelmüügis Põlva linnavalitsuse kassas).

R 30.03 kl 19 Kevadkontsert. Esinevad Põlvamaa meeskoor, Võru meeskoor. Kaastegev Pärnu naiskoor Linda.
Dirigendid Andres Määr, Aino Oviir, Heino Pehk ja Tiiu Künnapas. Kontsertmeistrid Riivo Jõgi ja Ester Murrand.
Kontserdile sissepääs prii!

Aprillis

N 05.04 kl 10 Põlvamaa karjääri- ja infopäev.

N 05.04 kl 19 Ansambli Seelikukütid 25. sünnipäevakontsert. Kaastegevad ans MTJ, Erich Krieger, Raimo Aas, Ants Nuut, Heino Tartes, Laheda lahedad tädid, üllatuskülalised.
Pääse 10 €. Piletid saadaval ainult sularaha eest Põlva linnavalitsuse kassast ning kultuuri- ja huvikeskusest.

L 07.04 Põlvamaa näiteringide žanripäev.
11.-13.04 Matsalu Loodusfilmide Festival esitleb: loodusfilmid Põlvas. Korraldajad MTÜ Munalinn ja Põlva kultuuri- ja huvikeskus.

P 22.04 kl 17 Klubi Kuukiir puhkeõhtu.

K 25.04 kl 13 Rakvere teatri etendus «Tuhkatiinu».
Pääse 5 € (eelmüügis Põlva Linnavalitsuse kassas).
Lavastaja Toomas Suuman. Tuhkatriinu osas Natali Lohk, teistes osades Silja Miks, Marin Mägi, Liisa Aibel, Helgi Annast, Margus Grosnõi, Indrek Apinis, Maarika Mesipuu.
Vana armsa «Tuhkatriinu» tõi lavale Toomas Suuman, kes vaatab klassikale oma nurga alt. Sedapuhku toimuvad sündmused ühes väikeses mereäärses linnakeses, kus üks tüdruk kaotab oma ema. Linnakeses, kus kuningapoeg ei tahagi valitseda, vaid hoopis lennukiga ringi sõita. Seal on võõrasema, kes usub, et inimene saavutab kõike, mida vaid tahab. On tema tütred, kes tahavadki seda kõike saada. On haldjas, kes tuleb appi siis, kui on tõesti nõnda raske, et enam ei jaksa. Ja on muidugi õnn, kes kogu selle mässu keskel vaikselt ootab ja loodab, et ta lõpuks ära tuntakse. Sest kui juba õnnetus ei hüüa tulles, siis õnn ei hüüa hoopiski. Õnn tahab meid õnnelikuks teha.

K 25.04 kl 19 Rakvere teatri etendus «Leenane´i kaunitar ». Pääse 9.50, sooduspilet 8 €. (eelmüügis Põlva linnavalitsuse kassas ja Piletilevis)
Lavastaja ja muusikaline kujundaja Üllar Saaremäe.Osades: Ines Aru, Ülle Lichtfeldt, Mait Joorits ja Velvo Väli. Iirimaal öeldakse, et kui astelhernes enam ei õitse, on suudlemise aeg möödas. Visa hingega astelhernes õitseb aga varakevadest hilissügiseni. Mägises ja karmis Iiri külakeses elav Maureen on neljakümne aasta jooksul suudelnud vaid kahte meest. Tema ema Magi arvates on sedagi liiga palju. Maureen'i ja tema seniilsust teeskleva ema suhted pannakse proovile, kui nende ellu sekkub tütrele armastuselootust pakkuv mees.

R 27.04 «Põlva tantsib 2012»:
kl 17 TeateTants Põlva vallavalitsuse eest;
kl 19 kontsert Põlva kultuuri- ja huvikeskuse teatrisaalis.
Pärast kontserti simman.

E 30.04 kl 19 Viljandi Ugala teatri etendus «Meeste kodu». Pääse 12, sooduspilet 10 € (eelmüügis linnavalitsuse kassas ja Piletilevis). Lavastaja/kunstnik - Andres Noormets (Endla teater). Mängivad Ago Anderson (Endla teater), Riho Kütsar (Vanemuine), Mait Malmsten (Draamateater), Indrek Sammul.
«Kuueteistkümneselt olin rumal, segaduses ja otsustusvõimetu. Kahekümneviieselt olin tark, enesekindel ja otsutav. Neljakümneviieselt olen rumal, segaduses, ebakindel ja otsustusvõimetu. Kes oleks võinud arvata, et see küps periood on mehe kasvueas nii lühiajaline?» (Jules Feiffer)
Teadlased on välja selgitanud, et inimesed on kõige õnnelikumad elutee alguses ja lõpus. 40ndate paiku teeb õnnelikkuse graafik pea U-kujulise kaare ja see «raske iga» jääb täpselt selle graafiku põhja. Suurim riskigrupp on «õrnem sugu» ehk mehed oma 40ndates.
«Meeste kodu» - viis peategelast - neli meest - ja üks Kodu. Kodu, mille mees koos naisega ehitas ja mis pärast lahkuminekut tuleb maha müüa. Kas teda vaevab masendus? Üksindus? Jah, aga sellest mehed ju ei räägi.
Aga millest mehed siis tegelikult räägivad? Nii omavahel?
Kui nad on juhtumisi jõudnud neljakümnendate «raskesse ikka»?
Ja siis veel see kodu. Väärtuslik ja hinnaline. Kaua tehtud kaunikene. Kodu - see on kindlus, turvatunne ja armastus. Jah, kõige rohkem ikka armastus. Naljakas, et nii lihtne see ongi. Tõesti naljakas.
Igal pühapäeval kell 18 kinoseansid koostöös filmilevitajatega - Forum Cinemas, Kinobuss ja Tallinnfilm.
Info tel 799 8230, www.kultuurikeskus.ee