Märjamaa vallavalitsus ootabki elanike ettepanekuid, kuhu meie vallas tulevane tammeallee, -park või -salu võiks tulla. Palun saatke oma ettepanekud valla e-postile marjamaa@marjamaa.ee või helistage abivallavanem Triin Matsalule 489 8854, 5623 7269.

Eesti 100 tamme koordinaator Riina Soobik ütles, et lisaks koolidele ja omavalitsustele on parkide rajamise vastu huvi ilmutanud mitmed organisatsioonid. Näiteks politsei- ja piirivalveamet on otsustanud rajada oma tammepargi Mäosse. Eesti korteriühistute liit on teinud oma liikmetele üleskutse istutada vabariigi juubeliks kortermajade hoovi oma tamm ning saada kokku vähemalt 100 korteriühistut. Oma plaanidest on andnud teada mitmed külaseltsid ja maaomanikud.

Et anda nn tuumikistutamisele veel laiemat kandepinda, on kavas kaasata omavalitsuste ja koolide koostöös juubelitammiku rajamisse kohapealset kogukonda.

Riigikantselei soovib sõlmida kõigi parkide rajamises osalevate  omavalitsustega ühiste kavatsuste kokkulepped. Selle eesmärk on tagada, et 2018. aastal istutatud Eesti 100 tamme pargi, salu või puiestee märgistab riigikantselei ühesuguse tunnusega (sammas, kivi vms). Milline hakkab tunnusmärk olema, selgub pärast seda, kui on välja töötatud EV 100 logo.

Riigikantselei soovib, et park oleks rajatud kogukondliku koostööna: lisaks koolilaste kasvatatud tammedele võiksid rajatavas pargis leida oma koha ka kohalike elanike kasvama pandud tammed. Kavatsuste kokkuleppes võiks kirjas olla, mis tüüpi tammik (kas park, salu või puiestee) rajatakse ning milline on selle võimalikult täpne asukoht.

Riigikantselei pakub koostööd ka kommunikatsiooni osas. Nii on võimalus sisestada oma rajatav tammik Eesti Vabariik 100 ühiskingituste juurde, millega on garanteeritud suurem tähelepanu (www.ev100.ee). Samuti kogutakse infot nii talgute aegadest kui ka arhiiviväärtuslikku
materjali (eelkõige fotod, aga võimalik, et ka kutsed üritustele, ajaleheartiklid).