Loksa koolist saadav gümnaasiumiharidus on konkurentsivõimeline. Silmapaistvad on tulemused õpilaste omavahelistelt jõukatsumistelt. Loksa koolis on alati õpilaste silmaringi avardamiseks peetud oluliseks õpilaste aktiivset osalemist olümpiaadidel-konkurssidel. Annab see ka võimaluse nii õpilasel kui õpetajal saada tagasisidet oma õppimise/õpetamise kohta, mõõtes ja võrreldes oma teadmisi eakaaslastega.

Loksa Gümnaasiumi gümnaasiumiosas arendatakse 3 õppesuunda: humanitaarainete suund (keskendumine keeltele, kultuuriloole), loodusainete suund (teoreetilised ja praktilised kursused) ja sotsiaalainete suund (erinevad ajalookursused, psühholoogia, meedia, loogika). Lisaks on kõikidel õpilastel võimalik valida autoõpetuse valikaine, mille kursuse lõpus eksami sooritanud õpilased saavad B-kategooria juhiload. Kõikidel õpilastel on võimalik õppida vähemalt 2 kursuse ulatuses saksa keelt. Valikainete õppimine toimub klassidevahelistes õpperühmades. Riigikaitset, autoõpetust, saksa keelt õpitakse koos vene õpilastega (eesti keeles).

Loksa Gümnaasiumi direktor Õnnela Tedrekin: „Oleme veendunud, et tugev kool ja seal pakutav hea haridus on piirkonna arengu võti. Ka majanduslikult keerukal ajal peab hariduse ja kultuuri valdkonnas tegema kaalukaid otsuseid, mis ei lähtuks esmajoones ajutise kasu saamisest, vaid arvestaksid koolipiirkonna vajaduste, perspektiivide ja tulevikuvisiooniga.

Põhiprotsess koolis on õppetegevus. Kuid kooli ei rõõmusta ainult igati head tulemused veerandite kokkuvõtetest, vaid ka väga head tulemused spordivõistlustel ja olümpiaadidel."

Loksa Gümnaasium elukohajärgseks kooliks Loksa linna ja Kuusalu valla lastele, aga nii nagu mõned aastakümned tagasi, ootame me oma kooli tänasest rohkem õpilasi ka Vihula vallast.

Loksa Gümnaasium (endine Loksa 1. Keskkool) on aastaid olnud Eesti koolide eksamitulemuste pingereas kõrgel kohal. See on kindlasti tänu meie väga headele õpetajatele ja asjalikule õpikeskkonnale.

2011/2012 õppeaasta tulemuste järgi oli Loksa Gümnaasium Harjumaa koolide hulgas teisel kohal. Eesti kõigi koolide paremusjärjestuses, mis on koostatud seitsme viimase aasta riigieksamite tulemuste põhjal, oleme me aga viiekümne parima hulgas!

Õnnela Tedrekin: „Õpetaja töö koolis ei piirdu oma aine edasiandmisega, vaid tugineb koostööle õpilaste, kolleegide ja lastevanematega. Nii tekkinud sünergia on muutnud õppimise ja õpetamise vastastikuseks rikastumiseks, mille tulemuseks on rõõm ainekava läbivate teemanädalate kogemustest, konkurssidel ja olümpiaadidel edukast esinemisest, üleriigilistes ja rahvusvahelistes projektides osalemisest.

Meil on valdavalt head ja väga head õpilased, kes oskavad ja tahavad õppida, areneda ning edukalt esindada oma kooli. Meil on aktiivsed, mitmekülgsed, laia silmaringiga, rahulikud, positiivse hoiakuga tasakaalukad õpetajad, aitamaks meie õpilastel kujuneda väärikateks inimesteks."

  

Koolielu muudab köitvaks väga heal tasemel ja mitmekülgne huvitegevus. Loksa Gümnaasiumis on populaarsed on rahvatants ja laulmine. Kooli rahvatantsurühmad on alati osalenud tantsupidudel, rahvatantsurühmad on kõigis vanuserühmades. Koolis on mudilaskoor, Nutilabori arvutiring, kunstiring, aeroobika- ja tantsuring.

Lisaks Loksa Gümnaasiumis tegutsevatele huviringidele tegutseb tänavu oma 40-ndat juubelit tähistanud Loksal Muusikakool, kus on võimalik õppida klaverit, viiulit, kitarri, flööti, akordionit, klarnetit, saksofoni ja tšellot.

Aktiivselt tegutsevad Loksa Gümnaasiumi erinevad spordiringid - võrkpall, rahvastepall, kergejõustik, minivõrkpall ja teised.

Koolis on väga aktiivsed ja edukad noorkotkaste ja kodutütarde rühmad.

Eriti populaarseks vabaaja veetmise kohaks on noorte seas Loksa ujula. Ujula valmis 2008. aastal ning seda kasutavad sajad Loksa kandi noored ja täiskasvanud. Ujulat kasutatakse nii kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks, ujumistreeninguteks, aga ka lihtsalt vaba aja sisustamiseks ja oma tervise parandamiseks. Kaks korda nädalas toimuvad Loksa ujulas laste ujumistreeningud mitmekordse Eesti meistri, treener Monika Tõnningu juhendamisel.

Alates 2013. aasta veebruarist võimaldas Loksa linnavalitsus  kõikidel Loksa Gümnaasiumi 1.-9. klassi õpilastel, kehalise kasvatuse tundide raames käia kaks korda nädalas tasuta ujumas.

Alates aga septembrikuust on see võimalus antud kõigile Loksa Gümnaasiumi õpilastele 1.- 12.klassini.

Tule Loksa kooli õppima, siit saad hea hariduse ja palju häid sõpru.

Värner Lootsmann
Loksa linnapea, IX lennu vilistlane

Hilleri Treisalt
Abilinnapea, XXXVI lennu vilistlane

Lauri Metus
Loksa Gümnaasiumi hoolekogu esimees

Regina Maslova
Loksa Gümnaasiumi õpilasesinduse president