Heidy ise on käinud palju aastaid kõndimas, nelja-viie aasta eest avastas ta aga enda jaoks jooksmise ega oska täna ilma tervisjooksuta ollagi. „Ma ei ole hull sportlane, vaid teen vaikselt metsajooksu, nautides samal ajal ka loodust,“ rääkis elurõõmus naine, kuidas ta looduspargis vahepeal ka merd imetleb või siis tamme kallistab. Liikumine on tema jaoks loomulik profülaktika keha normaalseks toimimiseks ja võimalus pikaks täisväärtuslikuks eluks: „Me ise laome endale vundamenti, et saaks vanaduspõlves ilma kunstliigeste ja südameprobleemideta elada.“

Massaažiga pingete vastu

Ka regulaarne massaaž on Heidy sõnul hea profülaktika ning keha on alati peale korralikku üle keha massaaži tänulik. Talle endale sobib ka professionaalina just klassikaline massaaž: „Ma tunnen, et klassikalise stiiliga suudan inimesi kõige paremini aidata.“

Seda tunnevad ilmselt ka Heidy püsikliendid, kellest nii mõnigi on talle truuks jäänud neilt päevilt, kui ta umbes 13 aastat tagasi Tabasalus massöörina alustas. „Esimesed kliendid võtsid ikka käed värisema,“ meenutas naine aegu, kui asus väikese lapse kõrvalt massaažikoolis õppimise järel tegutsema. Nüüd on talle selge, et see töö nõuab puhast praktikat: „Koolist saab põhiteadmised, aga inimesi, inimkeha õpid tegelikult tundma alles aastatega.“ Täna on Heidy veendunud, et teeb tööd, mida ta väga armastab ja mis teeb ta õnnelikuks.

Praeguseks on Heidyl omavälja kujunenud klientuur, kellest mitmed käivad tema juures massaažis terve perega. Tullakse nii profülaktika mõttes kui ka konkreetsete vaevustega. Lapsed on tema meelest aga oma treeningute ja koolikohustustega lihtsalt üle koormatud ning see väljendub kohe kehas – tekivad lihaspinged, aga ka psüühilised pinged. „Nii nad tulevad siia, õlad püsti ja keha kühmus,“ rääkis Heidy, pidades lastega töötamist tegelikult väga vahvaks. Massaaž aitab küll pingeid leevendada, ent alustada tuleb siiski pingete põhjusest ja hoog lihtsalt maha võtta: „Nautige oma lähedaste seltsi ja lõõgastuge– see on parim pingemaandaja!“

Hiina meditsiini järgi peaks Heidy Gahleri sõnul hommikuti kõrvu korralikult mudima ja need tuliseks hõõruma, et energia hakkaks voolama. Samuti võiks pea sõrmedega läbi koputada, et veri hakkaks liikuma ja päev saaks hoo sisse.

Kõrvad tuliseks ja naeratus suule

Et ka endal töö üksluiseks ei läheks, tegeleb Heidy ka teiste massaažiliikidega. Kevadiseks vahelduseks soovitas ta näiteks järele proovida kupu- või meemassaaži, mis toetavad hästi ka organismi puhastuskuure.

„Nii kupu- kui ka meemassaaž panevad organismi palju sügavamalt tööle– vaakummeetodiga puhastavad need organismi, seeläbi aktiviseerub lümfi- ja vereringe, kiireneb ainevahetus, väheneb tselluliit ja nahk läheb trimmi,“ rääkis massöörkupu- ja meemassaaži toniseerivast mõjust organismile.

Lisaks organismi puhastamisele on jõuvarude taastamiseks vaja piisavalt und. Hommikul tuleb aga panna veri korralikult käima. Hiina meditsiinis, mille tarkusi on naine enda tarbeks tallele pannud, soovitatakse hommikut alustada kõrvade hõõrumisega. „Kõrvu peaks mudima ja hõõruma, nii et sa tunned, kuidas kogu energia hakkab seal voolama,“ andis Heidy näpunäiteid, kuidas end hommikul „käivitada“. Samuti võiks hommikuti pea läbi koputada. Selleks, et energiat jätkuks igaks päevaks, tuleks aga süüa palju värsket, minna välja ja liikuda looduses ,jõudis ta tagasi algusesse, taas liikumise juurde. „Naeratame rohkem – küll siis energia ka tuleb,“ julgustas Heidy naeratades kevadele vastu minema.