Kuidas Kolgid õlut keedavad


Kuidas Kolgid õlut keedavad
Pruulikoda Kolk uuemõisasFoto: pruulikoda Kolk

Veebruari keskel alustas pruulikoda Kolk Uuemõisas õlletootmist. Esimese villimiseni jõutakse märtsis. Tõenäoliselt on see esimene kord, mil Läänemaal suuremas koguses õlut pruulitakse.

Kolkidel kulus pruulikoja käivitamiseks üksteist kuud. „Läks kolm-neli kuud kauem, kui ise plaanisime,” nentis Tiit Kolk.

Praegu on esimene õllelaar pruulikojas käimas. Millal esimese villimiseni jõutakse, selle jätsid Kolgid veel lahtiseks.

Äriteooriast on teada, et ettevõtja ei alusta äriplaani mitte sellest, kuidas ja kellega ta toodab, vaid sellest, kuidas ja kellele ta toote müüb.

„See on äri põhialus,” kinnitas Tiit Kolk. „See on kõige tähtsam. Praegu on selline turg, kus igaüks oskab toota, eristuda ja müüa – seda oskavad vähesed.” Tiit Kolk tõdes, et neil on väga tõsine tööpõld ees.

„Et eristuda ja populaarsust ning turuosa võita. Loodan, et siin Haapsalus on seda lihtsam teha kui Tallinnas,” ütles ärijuht. Suuremais poodides on kümneid käsitööõllesid.

Loe edasi Lääne Elust.