Nii lugesid päevajuhid Katherine Meinberg ja Kärt Seil Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud kontserdil Kõo vallamaja saalis 23. veebruaril.

Isamaa sünnipäeva puhul kõlanud Kõo külakoori ja Kirivere põhikooli laste eestimaalised ja lõbusad laulud panid sünnipäevakontserdiliste jala rütmi lööma. Kontserdil tõid meile sõnumi, et üksteist peab hoidma, naabrid Esku naisansamblist. Kõo valla õpilased Võhma ja Põltsamaa muusikakoolidest mängisid pillilugusid väga erinevatel instrumentidel, alustades klaverist ja lõpetades viiuli ning saksofoniga.

Lasteaialaste kodumaa värvide luuletus ja Analene Liiveri kinnitus, et kodus on alati hea, rõõmustasid eriti esinejate vanemaid ja muidugi ka ülejäänud kuulajaid.

Vaatamata kavas kõlanud luuletusele:
„Sini-must-valge,
soe ja karge,
metsad ja veed,
kruusased teed.
Sood ja saared,
vikerkaared,
tuuled ja äike,
ise nii väike."

saab rõõmustada nii paljude andekate ja tegusate esinejate ja nende juhendajate üle. Jaksu teile väikeses Eestis suurelt tegutseda!

Heiki Areni eestlaulmisel ühendkoori esitatud „Isamaa ilu hoieldes" oli võimas lõpp suurepärasele kontserdile, kaasa laulev pealtvaataja kinnitas isamaa ilu ja selle hoidmist. Suur aplaus veelkord meie esinejatele ja tänud pealtvaatajatele. Juubeliaasta ootuseid!

Sama päeva õhtul kogunes palju huvilisi ka Koksvere seltsimajja kohaliku filmimehe Imre Annuse loomingut vaatama. Õhtu algas tõsise, Tarvastu metsavendade punkri elu kajastava filmi „Tagasi Ennuksemäele" esitlusega. Film tõi mitmetes vaatajates esile isikliku või oma perekonnaga seotud emotsiooni ning liigutas kindlasti kõiki vaatajaid. Reklaamipausi asendas kvaliteetne ja informatiivne film Venevere puhkekülast. Ettevõtmise peategelane, film „Koksvere leivategu" pakkus äratundmisrõõmu ja sai vääriliselt vaadatud soojas, leivalõhnalises seltsimajas. Autori sõnul oli film nii värske, et peale tema pere polnud seda veel keegi näinud.

Filmid vaadatud, kutsus majaperenaine Tiina Leis kõiki maitsva laua juurde, kust ei puudunud loomulikult ka ahjusoe leib. Sooviti vastastikku head vabariigi aastapäeva, arutleti filmide üle ja tunti rõõmu toredast õhtust.

Järgmiste huvitavate tegemisteni filmimaastikul ning Koksvere seltsimajas. Aitäh tegutsejatele!