Peetri külaselts on kindel, et linlaste joogivee kvaliteeti järvekallaste puhkealana kasutamine ei ohustaks. „AS Tallinna Vesi pakub tarbijatele kõrget kvaliteeti, puhastades järvevee puhastusjaamas ning muutes vee omadused vastavaks joogiveele kehtestatud nõuetele. Nii jääb see ka tulevikus,“ kinnitas Tõnis Kõiv.

Peetri külaselts on välja selgitanud, et ASi Tallinna Vesi tuumikaktsionär United Utilities BV omab Loode-Inglismaal mitut järve, mis on samuti kasutusel veereservuaaridena, kuid rahvale puhkealadena avatud. Nii näiteks katab Haweswater Estate’i järve vesi 25% Loode-Inglismaa veetarbimisest. Järv on inimestele avatud seitse päeva nädalas. Auto parkimine on tasuta, isegi koera võib järve äärde kaasa võtta, kui teda kontrolli all hoida. Teise näitena katab Thirlmere’i veehoidlast pumbatav vesi 11% Loode-Inglismaa veetarbimisest ja selle kaldad on samuti külastajatele avatud. Rajatud on piknikualad, paigaldatud tualetid, lubatud on lemmikloomad ja auto parkimine on tasuline.

„Ülemiste järve ääres on korralik kruusatee, mida mööda saaks oivaliselt jalutada, joosta, jalgrattaga sõita ja teisi veega mitte kokku puutuvaid tegevusi harrastada,“ rääkis Peetri eestseisuse liige Kõiv.