Esimene võõrustaja oligi projekti koordinaator. Kõikide eelmainitud riikide õpetajad kohtusid Riias 26.-29. septembrini 2012.

6.-9. veebruarini viibisid külalised Eestis. Kolmapäeval võttis Tallinn kaugelt tulnud õpetajaid vastu paraja tuisuga. Sellele vaatamata toimus ekskursioon vanalinnas ja külastati Viimsi lasteaedu.

Järgmisel päeval tõi rong rahvusvahelise seltskonna Keilasse. Rukkilille lasteaia õuel tervitasid lumememmed lippudega kaugeid külalisi ja lasteaiaperet valdas ootusärevus.

Ettevalmistuste käigus valmis igas rühmas väljapanek ühest riigist, mille määras loos. Näitena Liblikate rühm tutvus lähemalt Poolaga, Põrnikate rühm sai teadmisi Hispaaniast jne. Lisaks andis laste töödest kokkupandud näitus ülevaate kõigist projektis osalenud riikidest.

Meeldiva üllatuse valmistas Lepatriinude rühma tervituskontsert õpetaja Tiina juhendamisel, kus oli kasutusel viis võõrkeelt. Eriti meeleolukas oli laste poolt esitatud valgevene tants.

Toimus ka Comeniuse alushariduse projekti logo konkurss. Võitjaks osutus kavand Islandilt. Seltskond uudistas ka meie uut koolimaja, ringkäigu koolihoones viis läbi direktor Liivi Siim. Peale Rukkilille lasteaia kokkade poolt pakutud kosutavat lõunat järgnes töö kunsti õpitoas, mille teemaks oli talv. Erineva tausta ning kogemustega õpetajad vahetasid ideid käeliste tegevuste vallas, õpiti juurde palju uut ja huvitavat. Ühiselt meisterdades möödusid tunnid märkamatult. Erinevast keeleruumist pärit osalejate vahel leiti kohe ühine keel ja õlg õla tunne saatis kogu projekti. Õhtu lõpetas rahvatantsuansambel Pillerkaar.

Järgmisel hommikul hakkas rühmast rühma liikuma pallimäng, mille tõid kaasa Hispaania õpetajad. Mängu sisuks oli rahvaste sõprus, pall oli kaunistatud hispaania ning eesti laste poolt joonistatud riigilipu motiiviga. Rühmadesse sõprust toonud pall on nüüdseks kodumaale tagasi rännanud.

Rohutirtsude rühma lapsed ja õpetajad Evelin ja Kairi valmistasid õppeköögis külalistele kiluvõileibu ning vastlakukleid. Menukaks kujunesid vaid kuklid, kiluvõileivad kui eksootiline suupiste jäi puutumata.

Meie lasteaia liikumistegevusest saadi ettekujutus, külastades Põrnikate rühma tundi, mille viis läbi liikumisõpetaja Helle. 

Meeldiva üllatuse valmistas Lepatriinude rühma tervituskontsert õpetaja Tiina juhendamisel. Foto: Rukkilille lasteaed

Folklooritöötoas jätkus päev laulu- kui ka rahvamänge vahetades. Kahte kohalikku laulumängu tesitasid Rohutirtsude ja Sipelgate rühm, juhendajateks Roosi ning Maret ja muusikaõpetaja Sille. Tubastele tegevustele pakkus vaheldust kelgumägi ning lustlik lumesõda, mis oli paljude külaliste jaoks erakordne kogemus, sest nende kodus lund ei ole.

Teine päev Keilas päädis linnavalitsuse külastamise ning linnapea Enno Felsi vastuvõtuga. Osalejad said tunnistused Keilas õpitubades osalemise kohta.

Viimasel päeval tutvuti põhjalikult Tallinna huviväärsustega. Neli päeva Eestis möödusid kiiresti ning lahkuti positiivsete emotsioonidega, et kohtuda peagi Islandil.

Erineva kultuuritaustaga õpetajad said jagada kogemusi meiega ning meie nendega. Kuna õppetöö on riigiti erinev, siis läbi antud projekti saamegi rikastada oma igapäevatööd teistest riikidest saadud ideedega. Kogetu ja nähtu põhjal saame mitmekesistada meie endi õppe-kasvatustegevust.