Järgmisel päeval külastati Vikerkaare lasteaeda. Direktor Pärje Ülavere tervituskõne järel esinesid Pipi, Naksitrallide, Muumi ja Tuhkatriinu rühmade lapsed rahvusliku kontsertkavaga.

Seejärel tutvusid külalised lasteaia rühmade igapäevatöö, personali, ruumide ning õuealaga. Lapsed rõõmustasid ja olid külaliste tulekuks omapoolseid ettevalmistusi teinud.

Naksitrallide rühmal oli kaasas ingliskeelne laste sõnaraamat. Mitmes rühmas kõlas lastelt võõrkeelseid tervitusi ja lapsed oskasid end tutvustada.

Külalised olid meeldivalt üllatunud. Nad tõid esile meil valitseva lapsekeskse lähenemise ja võimalused vabaks mänguks. Teistes riikides on rühmades küll rohkem lapsi, kuid nende tegevused on väga organiseeritud ning istutakse palju laua ääres. Lasteaiapäeva pikkus on samuti erinev ning partnermaadest on see kõige pikem Eestis. Külalistele avaldasid muljet rühmade isikupärased ja hubased ruumid ning avar õueala.

Lõunapausi järel toimus lasteaia saalis projekti koosolek, kus tehti kokkuvõte möödunud perioodist ja arutleti edasisi tegevusplaane. Toimus projekti nukkude vahetus - projekti raames on osalejamaad valmistanud rahvariides nukud ning valinud lastele õpetamiseks ühe väärtuse (usaldus, vaprus, sõbralikkus, vabadus, hoolivus). Nukkude abil toimub väärtuste õpetamine, tutvustatakse oma kodumaad, selle traditsioone ning õpetatakse lastele emakeelseid viisakusväljendeid ja sümboolikat. Kaks aastat kestva projekti raames valmib Euroopa lasteaedade väärtuste raamat, väike viisakusväljendite sõnastik ja memori mäng.

16. mail saabusid külalised taas Keilasse, kus hommikul külastati Keila Kooli. Direktor Liivi Siim tutvustas koolimaja ja sealset töökorraldust.

Ringkäik majas osutus külalistele erakordselt huvitavaks ja muljet avaldas eelkõige kooli innovaatilisus ning ruumide avarus. Siiralt imestati, et selliseid võimalusi pakkuvas koolis pole õppimine tasuline. Seejärel käis delegatsioon Keila Linnavalitsuses, kus sissejuhatuseks vaadati linna tutvustavat lühifi lmi. Keila linnast ja hariduselust andsid ülevaate linnapea Enno Fels, abilinnapead Eike Käsi ja Timo Suslov ning haridusnõunik Terje Rämmel. Külaliste meelest on Keila ilusa haljastusega linn.

Laupäeval pärast jalutuskäiku Tallinna vanalinnas meisterdati kunstnik Lembe Maria Sihvre juhendamisel viltimistehnikas prossi. Viltimistehnika nägemine pälvis väliskülaliste imestust ja tähelepanu. Enne siirdumist Rocca al Mare Vabaõhumuuseumisse muuseumiöö üritustele tehti väike ringkäik Pirita ja Lauluväljaku kandis.

Tänu Comeniuse koostööprojektile avaneb õpetajatel suurepärane võimalus omavaheliseks kogemuste vahetamiseks ja partnerriikide haridussüsteemiga tutvumiseks.

Partnerriikide külalised tänasid Vikerkaare lasteaeda muljeterohkete elamuste eest. Projektis osalejate järgmine kohtumine toimub septembri lõpus Saksamaal.