Kerava kutsus projekti veel oma sõpruslinnad Ascherslebeni Saksamaalt ja Bornio Itaaliast. Keila omakorda pakkus osalemist Siguldale Lätist. Projekt kestab kokku kaks aastat ja iga linn korraldab ühe kokkusaamise.

Keila ürituse teemaks sai sport ja terviseliikumine, Sigulda pühendub kunstile, sakslased matkamisele ja soomlased taaskasutusele.

Aega esimese ürituse korraldamiseks oli napilt kuu ja nii otsustati selle läbiviimise au anda Keilale ja siduda tervisefestivaliga, mille kogemus oli eelmisest aastast olemas.

Juba kolmapäeva õhtul saabus Keilasse 18 inimest Saksamaalt Ascherslebeni linnast, neljapäeval pärast lõunat jõudsid kohale 34 inimest Keravalt, 27 inimest Siguldast ning viis inimest Itaaliast, Borniost. Tulijad olid valdavalt noored, nagu projekt ette näeb.

Neljapäev lõppes kohtumisõhtuga noortekeskuses. Enne ürituste algust tutvusid külalised Keilaga. Reedel toimusid linnade võistkondade sõpruskohtumised jalgpallis ja ujumises.

Kuigi osalejad olid vanuselt erinevad, oli sportlikku põnevust ja mänguilu omajagu. Parimad pandi küll pingeritta, kuid võitjaks kuulutati kõik osavõtjad. 

Ajal, mil noored tutvusid läbi sportlike mängude, juhatas Jaanus Väljamäe linnade esindajate nõupidamist.

Laupäeval pärast tervisefestivali avamist pidas Tallinna Ülikooli rekreatsioonikorralduse õppejõud Kaarel Zilmer inglise keeles loengu liikumisest ja tervisest. Järgnenud naeruteraapia kursusel polnud keeleoskus enam oluline. Loeng stressi juhtimisest „Oska ennast aidata" oli mõeldud rohkem juba omadele.

Kell 14 päeval tutvustati noortele uut Eesti loogikamängu SmartFish, millele järgnenud võistlusel osalesid ka sõpruslinnade noored. Võitjaks tulid soomlased.

Enne ja pärast keskpäeva said huvilised minna koos Urmas Veersaluga Keila loodusrajale ligi 10-kilomeetrisele matkale või tutvuda disc golfi mänguga terviseradadel. 

Kuigi Sigulda jalgpallurid olid meie poistest peajagu pikemad ja võitsid finaalmatši, imetlesid kõik meie noorte mängijate südikust

Kogu päeva toimus tervisekeskuse klubisaalis kirev eeskava. Esinesid Vikerkaare lasteaia lapsed, võimlemisklubi Sistrum, kõhutantsutrupp Asmarah, kloun Fatkin, ansambel Eesti Mees jt. AS Protten F.S.C esitles kokkutulnuile naisterõivaste sügiskollektsiooni. Tervisekeskuse ees olid väljas laadatelgid.

Eriti populaarsed olid tervisemõõtmised - vererõhu ja -suhkru, kolesterooli, hemoglobiini, keharasva näitajatele lisaks sai osaleda veel kapillaaride uuringus, kopsutestis jms.