Mängudel osales 7 võistkonda, mis on küllaltki hea tulemus, kuid arvan, et veel mõni tegus küla oleks võinud sel päeval oma esinduse Litvinasse saata. Külamängud möödusid meeleolukalt ja sportlikult - ka ilm soosis meie ettevõtmist. Pärast rongkäiku ja lipu heiskamist võis aladega alustada. Võistlusalad olid valitud selliselt, et oleks mitmekülg­sust: kiirust, osavust, jõudu, nalja ja traditsioonilist talutööd.

Osavusteatejooksu kiireim ja osa­vaim oli Perdaku küla esindus. Tõukeratta teatesõidus ja korvi viskes võidutsesid Litvina küla võistlejad. Köie punumises ja korraldava küla üllatusvõistluses - vikatiga heinaniitmises olid nobedamad Kesk-Nedsaja võistlejad. Köieveo tugeva­maks osutus Vaikuse nulga esindus. Saatse küla esindusele oli kaasa ela­ma tulnud kahtlemata kõige suurem toetajaskond. Alavõitu ei saanud, kuid muidu väga südikalt võistlesid Suure-Nedsaja ja Kostkova noored võistlejad. Tihedas rebimises tuli üldvõitjaks taas Litvina esindus, kes edestas Kesk- Nedsaja võistkonda 1 punktiga ja Perdaku küla võistkonda 2 punktiga. Kuna Litvina ja Nedsaja on varasemalt mänge korraldanud, siis võõrustab valla spordirahvast 2014. aastal Perdaku küla.

Külamängude korraldamisel on suu­reks abiks ja toeks igasugune panus­tamine. Tänan kõiki häid inimesi ja ettevõtjaid kes kaasa aitasid! Aitäh Värska valla kultuurikomisjonile ja Eesti kultuurkapitalile rahalise toe­tuse eest, aitäh AS Värska Vesi hul­galise koguse vee ja auhinnasärkide eest. Sündmuse suureks toetajaks oli Premia Foods, kellelt saadud üle 200 jäätise jagati kiirelt osalejate ja pealtvaatajate hulgas. Suured tänud OÜ IV Ratas leiva ja Helju Mikitalo talu piima eest. Aitäh kõigile Litvina küla elanikele ja asukatele: Viktor Lemingule maa kasutuse eest, Heinole lipumasti paigalduse eest, Tarmo ja Silvi perele parkla korralduse ja ehi­tuse eestvedamise eest, Raulile päeva juhtimise eest, Maimule supi keetmise, Maiele lastetelgi tegevuse organiseerimise eest ja muidugi suur aitäh Tiidule, Vovale, Ilmarile, Koljale ja küla­vanem Lindale panustamise eest! Suured tänud ka fotograaf Hen­riko Heilile meeleolukate piltide eest, Margus Karrole külmkapi laenutamise eest, Põlvamaa Spordiliidule, Värska Gümnaa­siumile ja Värska OK Pekole spor­divahendite laenutamise eest!

Tean, et mõnigi inimene viibis sel päeval esmakordselt elus Litvina külas. Usun, et Litvina küla on tänu spordimängudele varasemast tuntum valla külade hulgas. Võin kinnitada, et kind­lasti tugevdab külamängude korraldamine ja mängudel osalemine küla identiteeti.