NORDPLUS projekt seob meid sõprusvalla kooliga Tarvasjoelt juba 2009 aasta märtsist, mil toimusid esimesed läbirääkimised ja arutelud projekti koostamise osas. Meid külastasid Tarvasjoe Kooli direktor Ari ja projektijuht Šanna. Selle aasta veebruaris koostasime tegevuskavad ning eelarved. Suvel selgus, et see projekt rahastati ning oligi aeg asuda õpilasvahetuse esimese etapi juurde - meie külaskäik Tarvajoele. Ettevalmistusperioodi mahtusid mitmed tegevused, meie kodukanti, koolielu ja kultuuri tutvustavate etteastete koostamine, kingituste meisterdamine, reisidokumentide tellimine ja veel palju muid toimetusi. Ka lastevanemate koosolek oli vaid selleks, et ikka ka emad, isad oleksid kõikide asjadega kursis ja kõik õnnestuks. Elevust jätkus mitmeks nädalaks ja 11. oktoober võiski meie reis alata.

Me veetsime Tarvasjoel viis väga sisukat ja tegevusterohket päeva. Vastutusrikkaim ülesanne oli meiepoolne tutvustav ettekanne. Sellega said suurepäraselt hakkama Karolin ja Joonas ning ka õpetajad andsid oma panuse. Meil oli meeldiv võimalus külastada erinevaid ainetunde ja ka ise nendes oma võimeid proovida. Enim meeldised meie lastele põnevad tutvumismängud ja ühistegevused. Osalesime Tarvasjoed põhjalikult tutvustaval bussiekskursioonil, saime nautida kauneid sügismaastikke ja esimest lundki. Tegevusi jätkus kõigile nii ujulas kui võimlas, külastasime Turu lossi ja saime ka võimaluse koos Tarvasjoe lastega kinos käia. Viimasel õhtul veetsime toredaid hetki oma sõpradega koos diskoõhtul, mille korraldamisega oldi palju vaeva nähtud.

Viimane öörahu algus viibis üle südaöö, sest meie omavaheline lahing saalihokis oli mõnus punkt meie tegemistele võõrsil.

Meid jäid meenutama ka Tarvasjoele jäetud kingitused, kolm ilusat klaasehistööd õpilastelt ja kaunis luigepere õpetaja Margaritalt.

Kõikidelt lastelt oleme saanud tagasisidet oma reisi kohta, siin mõned väljavõtted:
*ei tahaks ära minna, sest paljud kallid inimesed jäid maha
*kõik jäi meelde, sest päevad on olnud kõik lahedad
*mulle meeldis see, et sai uusi tutvusi ja et sai teisi koolikaaslasi paremini tundma õppida
*mulle meeldisid sõbralikud inimesed ja tegevusi täis päevad
*uutest sõpradest leidsin 5 tüdrukut ja 12 poissi
*kõik jäi meelde, sest päevad on olnud kõik lahedad
*mulle meeldis see, et sai uusi tutvusi ja et sai teisi koolikaaslasi paremini tundma õppida *mulle meeldisid sõbralikud inimesed ja tegevusi täis päevad
*öörahu oli liiga varane
*naljakad juhtumid
*mulle meeldis tundides käimine ja mängud
*suur suur tänu huvitava reisi eest! (kiitos)
*disko oli maailma parim, hästi korraldatud, aga oleks võinud kauem kesta

Järgmisel sügisel ootame oma uusi sõpru Nõvale ja püüame neid võõrustada samaväärselt.

Tänan kõiki õpilasi, üritust ettevalmistanud õpetajaid ja meiega pikalt projektialast koostööd teinud õpetaja Õnnet. Reisinutele tänud aktiivsuse, täpsuse, sõbralikkuse, toredate õhtuste kokkuvõtvate arutelude ja ühise mõnusa lahingu eest saalihokis.

Teiega võib ikka ja jälle koos "luurele minna"!