Esimeseks ettevõtmiseks oli Teeme Ära talgupäev 5. mail maalikunstnik Johann Köleri sünnikodus asuvas Kõõbra pargis. Üheskoos rassides sai park prahist ja võsast puhtaks. Kõigi ühine arvamus oli, et koos tegutsedes möödus aeg ruttu, plaanitud tööd said tehtud ning lisaks meenutati aegu, kui pargi hooldamine oli Kildu kooli õpilaste ülesanne.

11. augustil koguneti taas, seekord X külapäevale Lubjassaares. Päev oli huvitav: ettekannete, seltskondlike mängude ja meelelahutusprogrammiga. Selgitati välja küla nobedaim taluperenaine, kelleks osutus Aide Vendla Asu talust. Osavaima taluperemehe tiitel läks Ats Tartole Väike-Paistust. Veel tunnustati tublisid koolilõpetajaid ning anti üle oma küla aasta tegija tiitel, seekord Mare Laasile. Lastele meeldisid aga ülekõige erinevad võistlusmängud. Küla endised ja tänased elanikud olid ühel arvamusel, et üheskoos tegutsemist tuleb jätkata, sest vaid siis on lootust, et küla elab veel.

Eriti meeldejääv oli 21. septembril õppeekskursioon Lõuna-Eestisse, kus tutvusime Karilatsi külaseltsi tegemistega. Meile sai osaks siiras ja soe vastuvõtt ning võimalus uudistada nende külaplatsi. Sealsel külaseltsil pole küll oma maja, kuid kõik tubased peod saavad peetud seltsi hea sõbra Põlva Talurahvamuuseumi Rahvamajas. Tundsime, et oleme nendega sarnased, sest ka meil pole oma maja, on vaid suur välitelk ning Lubjassaare lahke pererahvas, kes lubab meid oma rehetuppa ja aita üritusi korraldama. Oleme neile väga tänulikud!

Kokkuvõttes oli projekt vajalik, sest osalejad said koostöökogemusi ning uusi teadmisi ja oskusi, mida kasutada külaseltsi edasise töö paremaks muutmisel.

Külaseltsi juhatuse liige
Tiiu Umal