IRIS HAIBA
Märjamaa valla külavanemate kogu asutajaliige. Külavanemate ühenduse juhatuses kaheksa aastat kuni 2011. a kevadeni.

MAIRE PÕHJALA
Märjamaa valla külavanemate kogu asutajaliige. Külavanemate ühenduse juhatuses kaheksa aastat kuni 2011. a kevadeni.

TIIT LINNAMÄGI
Märjamaa valla külavanemate kogu asutajaliige. Külavanemate ühenduse juhatuses kaheksa aastat kuni 2011. a kevadeni.

ÜLLAR ARUKSAAR
Märjamaa valla külavanemate kogu asutajaliige. Külavanemate ühenduse juhatuses kaheksa aastat kuni 2011. a kevadeni.

AIRI EVESTUS
Airi on pühendunud lapitööfänn. Algselt kõhklustega võttis Airi vastu kutse asuda Valgu käsitöötoas jagama oma oskusi õmblushuviliste naistega. Tema vedamisel töötab juba teist hooaega Valgu külas lapiring. Internetis peab ta blogi Sutsukese lapitehnika ja Facebookis Lapitehnika butiiki. Ta osales projektis „Käsitööga tööle" ja eelmisel aastal sai „Aasta isetegija" tiitli. Airi on osalenud mitmetel üle-eestilistel lapitekkide ja lapitöökonkurssidel ning on võitnud auhindu. Ajakirja Tiiu märtsinumbris on Airi käsitöönurk.

ALJAMÄE TALU
Suur ja tugev talupere Velisemõisa küla sõpruskülast Saidaperest Kehtna vallas, kes toetab Velisemõisa ettevõtmisi jõu ja nõuga.

ANNE VAARMA
Anne on ligi 20 aastat olnud Velise seltsimaja perenaine ja andnud oma panuse Velise külaelu edendamiseks. Valgu rahvamaja tänab teda pikaajalise kohusetundliku töö eest.

EDITH ALASI
Maidla küla sädeinimene. Tubli ja hakkaja naine, kes edendab Maidlas külaelu, korraldab külajaanitulesid ja teisi üritusi.

EHA KALJUSAAR
Haimre rahvamaja juhataja, keda võib nimetada selle maja haldjaks. Tänu Eha aktiivsele ja järjepidavale tööle on see maja saanud uue välimuse nii seest kui ka väljast. Eelmisel aastal valmis tänu Eha eestvedamisele rahvamaja ees olev kiviaed. Ta on südameasjaks võtnud paikkonna ajaloo jäädvustamise, see on tunnustust leidnud maakonnas ja mujalgi. Eha on oma rahuliku ja sõbraliku olekuga loonud rahvamajas hea aura, kuhu on tõesti hea tulla ja kus on hea olla. Tänab MTÜ Haimre Kultuuriselts.

ELI NEVSKI
Eli on võtnud vedada Varbola küla arengukava koostamise. Tööd alustati 2011. a kevadel ja sügiseks oli küla arengukava kaante vahel. Aitäh, Eli, et oled selline "kahepaikne" - lisaks Põlli küla tegemistele läheb sulle korda ka Varbola küla käekäik ja tulevik.

ELVIIRA ARUKSAAR
Laukna sügisjooksude korraldaja. Laukna sügisjooks on toimunud juba 13 korda ja osalejaid on üle Eesti. Elviira on ka mitmete tervise edendamise projektide eestvedaja.

ENRICO SALK, IVO KIVASTIK JA RAIN KIVASTIK

Vabatahtlikud spordientusiastid, tänu kellele on Sipas Angasilla mäe suusaradadel võimalik nautida talvemõnusid.

EPP HALLIK
Ametilt on Epp Orgita lasteaeaias Midrimaa liikumisõpetaja. Ta on ka hinnatud aroomiterapeut- massöör, kelle nime võib leida Eesti Aroomiteraapia Ühingu liikmete hulgast. Epp on hea näide sellest, kuidas üks tegus naine tuli Tallinnast maale ja puhus uue elu sisse vanale talule.
Epp on aktiivne osaleja Pajaka küla tegemistes. Metsavahi talu esindas Pajaka küla 2011. aastal Märjamaa valla heakorrakonkursil.

JUURIMAA TALL, EVE JA KRISTIINA RAUDNAGEL
Loodna küla Vinguti-Juurimaa talus saab osa talvisest lustist, reesõidul nautida talveilma kargust ja imekaunist loodust. Sipa küla jaanipäevadel pakuvad nad kaariku- ja kalessisõitu. Korraldatakse laste ratsalaagreid, vastlasõitusid ja palju muud põnevat kogu perele. Nende sõbralikkus ja südamesoojus ei jäta kedagi ükskõikseks, vaid ikka ja jälle minnakse Juurimaale.

KALEV TIHKAN
Kalev Tihkan on Vana-Nurtu mees, aga teda teavad-tunnevad ka kõik Valgu-Velise kandi inimesed.

Kalev on alati sõbraliku näoga ja lahke olemisega. Ameti poolest metsamees ja looduses asjatundja. Velise Muinsuskaitse Seltsi juhatuse liige, Velise Kultuuri- ja Hariduse Seltsi juhatuse liige.

Kalevi eestvedamisel ja taganttõukamisel on istutanud puid ja korrastatud kultuuriloolisi ja pärandkultuuri objekte.

Tema korraldab piirkonna inimestele teatrireise. Rahulolevatel kaasreisijatel jääb üle ainult tänada ja lisada: „Järgmise korrani!" Juba aastaid organiseerib Kalev Lennart Meri sünniaastapäeval süütama lõkkeid Kaali meteoriidi langemise trajektooril, nn Suure Lennu kaarel.

KRISTI ALGMA
Täname käsitööringi juhendamise eest Lauknal.

LAUKNA PRITSUMEESTE SELTS
Pritsumeeste selts on enda kanda võtnud Laukna külaelu edendamise. Korraldatakse jaanitulesid, tutvustades tuleohutust, korraldades meeleolukaid ja tuletõrjesporti tutvustavaid võistlusi.

MILVI PEDOSK
Loodna Vabaajakeskus tänab Milvit pikaajalise kultuurialase töö eest. Milvi juhendas 12 aastat rahvatantsurühma Kaareke.

PEREKOND BUHT
Tänukiri perekond Buhtile (Milvi, Maanus, Kristiina, Helari ja Magnus), kes oma eeskujuga - osaleda kogu perega peaaegu igas Põlli küla ettevõtmises ja üritusel - on aidanud palju kaasa külaelu edendamisel, nii saab järeltulev põlvkond juba varakult kasvada koos seltsielu traditsioonidega ning viia neid edasi.

PIRET MARKS
Sulu ja naaberkülade keraamikahuvilised tänavad Piretit, et ta on toonud põneva ja kaasahaarava hobi meile koju kätte.

Tema sõbralik olek ja nõudlikkus on liitnud huvilisi aastateks. Piret on erinevatel kursustel alati huviliste hulgas. Tihti toob ta endaga kaasa maitsva võileivatordi või koogi. Piret on saanud meie külas omainimeseks, ta viib läbi keraamikatuba perepäevadel, osaleb heakorratalgutel ja ekskursioonidel. Tema soome keele oskused on suureks abiks suhtlemisel sõprusküladega Soomes. Ta on olnud giidiks ja tõlgiks meie sõpruskohtumistel ja ringsõitudel.

PIRET ORUB
Piret on Kilgi küla sädeinimene, kes on Kilgi küla heaks palju teinud, on alati abiks ning toeks.

SIPA NAISSELTS
Sipa Naisselts on tegutsenud kümme aastat. Seltsi kuulub 16 aktiivset naist. Naisselts edendab kohalikku kultuuri- ja külaelu, organiseerib ühisüritusi, korraldab Sipa küla jaaniõhtuid. Osaletakse heakorrapäevadel. 2011.

aastal teostati PRIA meetme projekt Sipa piirkonna lastele, kui valmis mänguväljak, parki paigaldati lehtla ja istumiskohad.

TARMO SKLAVE
Russalu küla tänab Tarmot, kes on kasvanud suureks koos Russalu Külade Ühendusega. Tarmo on inimene, kes Russalu küla jaoks on alati täie hinge ja panusega olemas olnud. Ta alustas siinse külade ühenduse abimehena juba 13-aastaselt ja seni pole olnud tööd, kus ta abist oleks keeldunud. Küll on vaja niita, mööblit tassida või korvpallirõnga küljes võrku kohendada.

Lisaks töisele abile on ta nüüd ka meie küla kuulsaim loodusfotograaf. Tema imeilusate fotodega meie kandi loodusest saavad huvilised tutvuda ka interneti vahendusel.

UNO KELDRIMAA
Velisemõisa küla tänab tublit mehhanisaatorit. Kas väljas lõõskab kuum suvepäike või on sügavad lumehanged, Uno ei jäta külaelanikke hätta.

URVE JAIR
Valgu küla elanikud on väga hästi vastu võtnud taaskasutuskeskuse. Kord nädalas avatud taaskasutustoas leiab Urve kõigile soovijatele riidekuhilast kiiresti sobiva suurusega püksipaari või mõne muu vajamineva kehakatte. Urve on väga suureks abikäeks Valgu Külaseltsis. Ta on tubli ja energiline suure südamega maanaine, keda ei jäta ükski kaasinimese mure ükskõikseks.

Lisaks kümnetele teistele tegemistele on ta aastaid valmistanud imemaitsvaid kodutorte, mis magusasõprade seas väga hinnatud.

URVE PUUMETS JA SILVI TÕNS
2011. aasta augustis toimus Märjamaa valla ühes kagupoolsemas sopis Paisumaal esimene selle küla juurtega rahva kokkutulek, mille eestvedajateks olid Urve Puumets ja Silvi Tõns.

Silvi käe all on pikaajaliste uurimiste tulemusel viimast lihvi saamas käsikiri "Paisumaa küla lugu". Silvi on olnud põhjalik kirikukirjade uurija ja küla ajaloos on kirjas kõikide talude elanikud lausa põlvkondade kaupa. Eraldi lood kirjeldavad küla elu-olu töist poolt ja ühiseid rõõmsaid hetki, siit saab pildi sündmustest rahulikumatel aegadel kui ka üsna segastest aegadest sõja ja selle järgsel metsavendluse ning kolhooside tegemise perioodil.

ÜLO PAJULA
Ülo poole võib alati abipalvega pöörduda. On siis vaja lund lükata, mõnd masinat põllult, metsast või tuisust välja tõmmata, muruniidukit parandada, keevitada, suurt ja ohtlikku puud maha võtta, küttepuid metsast välja vedada jne. Igal üritusel, mis Sulu külaplatsil toimub, on lahutamatuks osaks olnud lõke ja lõkkemeistriks on Ülo. Nii heakorra- kui ehitustöödel on alati abi saadud tema masinapargist.

Sageli võib näha teda külamaja juures askeldamas: teed silumas, ahjusid kütmas või maja ümbrust korrastamas. Tema peale võib alati loota, kui on vaja mehekätt ja tehnilist taipu.

ÜVI HELME
Teenuse küla tänab Üvit pikaajalise töö eest Teenuse raamatukogus.