Kuidas meie immuunsus nõrgeneda saab, kui käin soojalt riides, teen sporti, toitun tervislikult? Inimene külmetub siiski, kui on stressis või ületöötanud ja väsinud.

Tugevamasse ja tervemasse kehasse on haigusel raske pääseda. Olulised on ka ümbritsev keskkond, teised inimesed, lasteaiad, koolid, kus viirused inimeselt inimesele edasi kanduvad piisknakkusena aevastades, köhides, kätelt, lauapindadelt.

Viirushaiguseid (nn külmetushaigused), mille peamisteks sümptomiteks on nohu, köha, kurguvalu või kõhulahtisus ja sageli ka palavik, on väga palju ja viirused muutuvad kogu aeg.

Oluline on teada, et iga nohu, köha või halb enesetunne talveperioodil ei ole gripp. Loomulikult on ka gripp viirushaigus, kuid siin on tegemist teiste tekitajatega ja haigus võib oma kulu tõttu olla vägagi raske, eriti krooniliste haigustega inimestele ja lastele. Üheks tõhusamaks meetodiks võitlemaks gripi vastu on loomulikult vaktsineerimine.

Kuidas toimida, kui tekivad esimesed haigustunnused, nagu kipitus ninas või kurgus, väsimus, peavalu ja käte-jalgade külmetamine või valulikkus? Kõige õigem on ennast aidata kohe ja seda juba esimeste tundide jooksul. Kui aega venitada, võime tõsiselt haigestuda isegi nädalaks või kauemaks sõltuvalt sellest, kas tekivad tüsistused või mitte.

Kuidas sümptomite ilmnemisel toimida?

1. Võtta kohe maha füüsiline koormus ja minna kibekiiresti koju sooja.

2. Varuda juba aegsasti koju tõhusad tervisetooted, mis toetavad immuunsüsteemi ja on kindla ja tõhusa toimega. Siinkohal soovitan ise just A. Vogeli Echinoforce® tinktuuri, mis tehtud värsketest ökoloogilistest taimedest ja sisaldab aktiivseid toimeaineid (alküülamiide), mis takistavad viiruse sisenemist meie limaskesta rakkudesse ja hävitavad juba rakus olevaid viirusi – võitlevad mitte ainult sümptomitega, vaid ka haiguse põhjusega. Soovitav kogus on alustada 20 tilga tinktuuriga 3 korda päevas ja vähemalt nädala jooksul. Kui peres on veel liikmeid, siis nende nakatumise vältimiseks tuleb neile anda 10–20 tilka Echinoforce® tinktuuri 3 korda päevas. NB! Sama tinktuuri võib kasutada ka ennetavalt paari-kolme nädala vältel haiguspuhangute ajal. Samuti näitavad uuringud selle tõhusat toimet juba grippi haigestunud inimestel. Seega parem, kui see toode juba varakult koju valmis osta.

3. Jooge suures koguses sooja jooki! Hästi sobivad erinevad teed, nagu näiteks gripitee, kummelitee või ka ingveritee. Seda on vaja selleks, et organism higistama panna ja aktiveerida. Tehke jalavanne või ka sooja auru. Apteekides on saadaval PoHo inhalaatorid ja PoHo eeterlike õlide segu. 1 tilk õli inhalaatorisse, 200 ml kuuma vette ja hingata 5 minutit – see aitab eriti hästi leevendada kurguvalu ja hingamist lahtisemaks muuta.

4. Varuge koju ka C-vitamiini, mis lisaks Echinoforce ® tinktuurile samuti immuunsüsteemi tugevdab.

5. Palavik on organismi immuunsüsteemi üks kaitsereaktsioone ja seega ärge kippuge seda väga varmalt paratsetamooliga langetama. Kui aga palavik püsib pikemat aega ja on üle 38°C ning lisaks ka peavalu, siis aitab ta mõlema sümptomi korral. Ka see toode peaks koduapteegis varuks olema.

6. Muutke oma olemine ja elamine soojaks ja mugavaks ning ärge unustage puhata ja magada.

7. Haigusjärgselt aitavad suurepäraselt energiat taastada mitmed multivitamiinid ja Q10 preparaadid.

Mida ei tohi haigestumisel teha?

1. Ärge kannatage 2–3 päeva, käies haigena tööl.

2. Ärge viivitage, vaid alustage viiruste vastu võitlemist võimalikult ruttu.

3. Ärge kasutage ainult sümptomaatilist ravi näiteks nohu ja köha vastu, vaid võidelge ikka ka viiruse endaga.

Esmalt ikka haigusega (viirustega) võitlemine A.Vogeli Echinoforce® tinktuuriga ja seejärel sümptomite leevendamine selleks, et enesetunnet paremaks muuta.