Enn Sarv lausus: „Maanaised moodustavad enam kui neljandiku maailma elanikkonnast. Nad annavad iga päev väga suure panuse oma pere heaolule ja majanduse arengule maapiirkondades ning neil on võtmeroll kogu maailma toiduga varustamisel.” Ta luges ette ka tervitusluuletuse, mis oli Jüri Tamtik kirjutanud selleks päevaks.

Arvo Maling rõhutas naiste tähtsust meie kohalikus elus, eelkõige maaelu edasiviijatena. „Meie naised on tegusad – nad panevad katuseid, kirjutavad projekte ja remondivad maju,” lausus ta. Tervitussõnu ütlesid president Arnold Rüütel ning proua Ingrid Rüütel, kes väärtustasid oma sõnavõttudes Viljandimaa kauneid kodusid ning rahvakultuurialaseid saavutusi, rõhutades selles naiste rolli.

Sõna said veel Viljandimaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Ene Saar ja Jõgevamaa naiste delegatsiooni esindaja.

Päeva teema „Kitzberg ja naised” valmistasid ette Asta Jaaksoo ja Silvia Soro. Naisi tulid tervitama ka kirjanikuhärra ise Aarne Soro kehastuses ja tema kirjanduslikud naistegelased. Muusikalist meelelahutust pakkus muusikakooli orkester Ringa Vaiksaare juhtimisel ja nauditava kergusega esines Anneli Arraste tantsurühm Samm Sassis. Sudiste folkloorirühm kutsus kõiki tantsupõrandale ringmänge mängima ja tantsima „Üits vanamiis raidse…”.

Tänusõnu pälvisid korraldajad Karksi Kultuuriseltsist, valla kultuurikeskusest, Kodukandi liikumisest ja mittetulundusühingust Tuhalaane, kes nõu ja jõuga päeva kordaminekule oma panuse andsid.

Päeva korraldasid MTÜ Kodukant Viljandimaa ja Karksi Kultuuriselts ning toetasid Kodanikuühiskonna Sihtkapital, kohaliku omaalgatuse programm, Karksi vald, Viljandimaa Omavalitsuste Liit ja Karksi Kultuurikeskus.