Päeva kordamineku heaks andsid oma panuse segakoor Üits Viis ja õpetaja Kersti Vunderi rahvatantsijad üldtuntud headuses. Viimaste esitused olid pärit nende käimasolevast projektist, mis keskendub Tarvastu piirkonna pärimuslike laulude ja tantsude kogumisele, laiemale tutvustamisele ja kogumiku väljaandmisele.

Päev lõppes küünalde süütamisega Tarvastu kalmistul Helmi Üpruse, Harri Haameri ja Martin Kleini haudadel. Seal osales ka Eesti vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Mõtlemisainest andis ka eelnev päev, kui vabaõhumuuseumi fotonäituse korraldajad oma töid üles seadsid, meie oma õpilaste töid saali sättisime ja rahvatantsijad proove tegid. üsna hingekosutav oli tajuda, et pealinna prouad meie laste tegemisi siiralt imetlesid. Ohtraid kiidusõnu pälvisid nii meie folkloorisugemetega õpilasfirma toodang kui kultuurilooline õppevara ja mängud.

Sisukas vestlusring meie õpilaste ja fotonäituse korraldajate vahel andis õpilasfirma noortele võimaluse oma tooteid vabaõhumuuseumi kevadlaadal esitleda.

Mõnikord on üsna kasulik vaadata enda tegemisi kõrvalseisja silmade läbi. Võib-olla me vahel ise ei märkagi, kui palju huvitavaid võimalusi on meie koolilastel eneseteostuseks kultuuri vallas (kunst, pillimäng, laul, tants, animatsioon jms) - ja seda üsna väikeste kulutustega.

Seega Tarvastus on nii sisukat kultuuripärandit kui õnneks veel ka huvilisi pärijaid.