Ekspertgrupi saatesõnades öeldi, et Jõgisalu raamatud rõhutavad looduse terviklikkust ja loodushoiu vajadust, autor kasutab ilusat eesti keelt ja tema raamatutes väljendub selge suhtumine teemasse.

Kultuurkapitali aastapreemia said Märjamaa vallast viis inimest. Tunnustust pälvis Eesti rahvamajade suvekooli läbiviimine Raplamaal, mille korraldustoimkonnas oli ka Valgu rahvamaja juhataja Mervi Vaarmann. Märjamaa MTÜ Wäega Wärk koondab käsitööhuvilisi ja korraldab õhtuid, kus tantsitakse vanu seltskonnatantse. Üks eestvedajaid on Eve Burmeister. Eevi Jaago juhendab Haimre rahvamaja naisrühma Labajalg ja laulab naiskooris Paula. Märjamaa gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja korvpallitreener Kalle Kollin seisab hea selle spordiala edendamise eest.

Märjamaa vallavanem Eero Plamus õnnitleb Harri Jõgisalu. Foto: Reet Saar

Ta on üks Eesti-Läti korvpalliliiga algatajatest. Andres Jõessar toetas esmalt oma poja jalgrattasõiduharrastust, nüüd on ta ellu kutsunud jalgratturite treeninggrupid Märjamaal ja Vigalas.

Ka mõlemad kultuuripreemia saajad olid Märjamaa vallast. Haimre rahvamaja juhataja Eha Kaljusaart nimetati vana kooli kultuuritöötajaks, kes ise ringides laulab ja tantsib, peale selle juhatab näiteringi. Haimre rahvamajal on kindel koht kohalikus kultuurielus. Sillaotsa Talumuuseum on tore koht Velisel, kus on omapärane muuseum, rikkalik dendropark, siin korraldatakse talguid, teemapäevi, pidusid kaasikus, vabaõhuetendusi, kogutakse mälestusi piirkonna elust. Mullu tähistas muuseum oma 30. aastapäeva sisuka konverentsiga, millele järgnes ringsõit maakonnas. Masinapäev tõi kokku vanatehnikahuvilised.

Tänuõhtul esinesid Rapla Laulustuudio noored ja Rapla pasunakoor, mille juht Aigar Kostabi pälvis ekspertgrupilt stipendiumi nagu ka üles astunud Vigala meeskvintett.