Nõmme ujulas leidub tegevust igas eas inimestele. Ujumisklubi Briis pakub ujumiskursusi ja -treeninguid lastele, lastebasseinis tegutseb beebide ujumisrühm OÜ Päikesetantsu treeneri juhendamisel, SA Eesti Tervise Fond korraldab täiskasvanute ujumiskursusi, Eesti Ujumisliit võistlusi. Soovijail on võimalus osa võtta vesivõimlemisest või valida endale tunniplaanist meelepärane aeroobne treening.

Kogu hoone on pea päev läbi aktiivses kasutuses: siin on juba kümme aastat treener Ester Abeli käe all alustanud oma esimesi ujumistreeninguid ümberkaudsete lasteaedade lapsed, teinud kehalise kasvatuse tunde Nõmme koolid, samuti spordivad siin ligikaudu 60 asutuse töötajad, Nõmme pensionärid, sportlased ja paljud teised.

Periooditi on soovijaid koguni rohkem, kui maja vastu suudab võtta ning see võib kaasa tuua ebamugavusi. Üldiselt on aga Nõmme ujula kliendid väga tublid ning teavitavad puudustest alati, näiteks kui midagi on rivist väljas. Selleks et hoone püsiks mõnus, värske ja puhas, on vältimatu ka igasuvine umbes kuu vältav remont, mille tõttu on ujula sel ajal suletud. Vajalikke töid tehakse järk-järgult. Sel suvel remonditi naiste duširuumid.

Juhataja Mare Vierland on nende aastate jooksul kogenud, et Nõmme ujula on siinset spordielu tublisti edendanud ning andnud paljudele juurde eluks vajalikke oskusi. Juhataja sõnul on läbi aegade nii laste kui täiskasvanute seas olnud populaarsed ujumiskursused. Ta ise toonitab nende vajalikkust just lapseeas: «Nõmme ujulas on aastaid toimunud kõigi Nõmme koolide 3. klasside ujumisõpetus. Soovitan lapsevanematele kindlasti seda võimalust kasutada ning mitte taotleda lapsele, kes pelgab vett või muul põhjusel osa võtta ei taha, liiga kergekäeliselt arstitõendit. Ujumisoskuse puudumine on lapsele väga suur oht. Ujumisoskuse all peetakse aga silmas seda, et laps suudab vähemalt 200 meetrit järjest vee peal püsida ja edasi liikuda. Alla selle ei saa öelda, et laps oskab ujuda. Lastele tuleks enne basseini tulekut ka kindlasti selgitada, mis on vesi. Vee peegeldus on petlik ning silma järgi on väga keeruline sügavust hinnata. Lapsele peaks selgitama, kui sügav on bassein, kus on ohutu, kus ohtlik. Eelkooliealisel lapsel peab ujulas mõistagi vanem ise silma peal hoidma.»

Kuigi Nõmme ujulas laabuvad asjad kenasti, jätab aeg-ajalt soovida mõne külastaja pesemiskultuur. «Bassein ei ole siiski sama mis meri ning enne basseini minekut tuleb end ilmtingimata korralikult pesta,» paneb juhataja külastajatele südamele.

Väga palju unustatakse ujulasse ka asju. Juhtub, et läheb vahetusse jalatseid. Sel puhul oleks kõige targem säilitada rahu ja anda oma murest nii kiiresti kui võimalik infoletti teada. Üldjuhul lahenevad sellised vahejuhtumid positiivselt. Muidugi on alati mõistlik võimalikke probleeme ennetada, olla hoolas, tähelepanelik ja jätta hinnalised esemed infoletti turvalaekasse. Seda enamik külastajaid tavaliselt ka teeb.

Nõmme ujula on avatud esmaspäevast reedeni kella 7–22, laupäeval ja pühapäeval kella 9–22. Tunniplaanid ja ürituste kava on saadaval Nõmme ujula veebilehel www.tsh.ee ning info laste ujumiskursuste kohta www.ujumisklubibriis.ee .