Kui ma hommikuti teid tervitan, siis ma soovin, et saaksin rohkem teretada - see tähendab, et kõik lapsed on terved ja tulnud kooli. Mida rohkem õpilasi, seda enam on häid mõtteid ja rõõmu. Ma loodan, et kõigil tuleb põnev päev ja inimesed on sõbralikud.

Mul on hea meel, et saan teid teretada eesti keeles ning kõik saavad õppida meie emakeeles. Eesti ajaloos on olnud aegu, kui õpiti teistes keeltes.

Meie Eesti riik saab 98-aastaseks. Ma olen kindel, et riik püsib edasi ja ma unistan sellest, milline on tulevikus meie koolimaja. Uus maja oleks talvel soojem ja kevadpäikeses jahedam, kõik trepid ja seinad oleksid terved. Maja oleks värvilisem, iga klassiruum saaks erinevad värvid. Koridorides ja klassides oleks rohkem ruumi, mööbel oleks terve. Muusika mängib kindlasti ka tulevases koolis.

Hommikuti mõtlen ma veel sellest, et koolipäeva lõpuks on kõik saanud nutikamaks. Kes tuli kooli tusasena, on päeva jooksul saanud rõõmsaks ja läheb koju hea tujuga. Ka uues majas on halb olla, kui sõbralikkust ja lahkust inimeste vahel pole.

Soovin teile head Eesti Vabriigi aastapäeva!

2. c klassi ühislooming, kõne kandis ette Mia Saluäär

Loe teisi toredaid kõnesid Läänlasest.