Koolituse esimesel päeval analüüsiti omavahelise koostöö toimimist ja probleeme organisatsiooni sees, eriti koostööd info edastamisel. Viidi läbi erinevaid praktilisi töid, räägiti meeskonna töö olulisusest, peamistest põhimõtetest ja probleemidest. Konkreetsemalt oli koolituspäev pühendatud isiklike oskuste suurendamiseks ja parandamiseks meeskonnatöös.

Teisel koolituspäeval käsitleti organistasioonikultuuri mõjutavaid tegureid koos rohkete näidetega. Eesmärgiks oli välja kujundada põhiväärtused, et kõik organisatsiooni liikmed end hästi tunneksid ja motiveeritult töötaksid. Organisatsioonikäitumist analüüsiti erinevate grupitööde, -arutelude ja juhtumianalüüside abil.

Koolitusel osales kokku 25 inimest nii volikogust, linnavalitsusest kui allasutustest. Kokkuvõtva tagasisidena jäädi koolitusega väga rahule.

15.-16. oktoobril on kavas teine koolitus teemal “Volikogu töö korraldamine ja eelarve”.

Koolitus on ennekõike suunatud just volikogu liikmetele, kuna suur osa volikogu liikmetest osaleb linnavolikogu töös esmakordselt. Koolituse eesmärgiks on õpetada volikogule, kuidas on kõige otstarbekam oma tööd korraldada, millistest seaduse sätetest lähtuda ja kuidas tulemuslikumalt teha koostööd linnavalitsusega, kuidas koostada tasakaalus eelarvet ja keda on vaja selleks kaasata.

Koolituse läbinud saavad koos praktiliste näidetega ülevaate volikogu töö paremaks korraldamiseks, lisandub oskusi ja teadmisi tööks õigusaktidega. Volikogu töö asjakohane korraldamine ja kogemuste jagamine nii uutele kui vanadele volikogu liikmetele on olulised teadmised ühtsete arusaamade väljakujundamisel ja meeskonnas töötamisel. Koolitus toimub linnavolikogu saalis.

17. novembril toimub ühepäevane koolitus “Ametniku eetika”. Koolituse eesmärgiks on teadvustada ametnikueetikat kui ühte professioonieetka liiki. Hea linnavalitsemise üheks tunnuseks on ausad ja usaldusväärsed avalikud teenistujad. Ametniku eetikareeglite tundmine aitab säilitada ametnike mainet ja väärikust ning soosib käitumist, mis vastab ühiskondlikele ootustele. Et osata vältida olukordi, kus ametiisiku erahuvid võivad hakata mõjutama tema ametikohustuste täitmist ja sellega kaasnevat vastutust on üks olulisematest teemadest koolitusel.

Koolitused viib läbi Sisekaitseakadeemia Avaliku teenistuse arendus- ja koolituskeskus. Kolm koolitusmoodulit on planeeritud veel ka aastasse 2011, siis käsitletakse teemasid – protokoll ja etikett, korrektne ametikeel ning dokumendihaldus.

Koolitusprojekti rahastavad Euroopa Sotsiaalfond (meede “Avalike teenistujate, kohalike omavalitsuste ja mittetulundusühingute töötajate koolitus ja arendamine”) ja Kunda Linnavalitsus.