Koolis on saasteühikute müügist saadud rahaga põhiliselt planeeritud teha kogu välisfassaadi soojustamine, küttesüsteem, ventilatsioon saali ning viimaste vahetamata jäänud välisuste ja -akende vahetus. Tööde maksumuseks on planeeritud 428 tuhat eurot (6,7 miljonit krooni).

Spordikeskuses on plaanis lõpetada välisfassaadi ja katuste soojustamine, ventilatsioonisüsteemi laiendus ning avatäidete vahetus. Tööde maksumus on 281 tuhat eurot (4,4 miljonit krooni).

Lisaks linnale kuuluvatele objektidele saavad aastatel 2011 ja 2012 renoveeritud ka Kundas asuvad päästeteenistuse ja piirivalve majad.

Saastekvootide müügist saadav tulu suunatakse hoonete energiasäästlikumaks muutvatesse investeeringutesse. Kavandatud tööde teostamise tulemusena väheneb energiatarbimine ning sellest tulenevalt väheneb õhku paisatav CO2 hulk. Linnale toob tulevikus kasu hoonete haldamise püsikulude vähenemine.

Objektide valikul eelistati selliseid hooneid, kus CO2 heitkoguse kokkuhoid ja kasusaajate arv on investeeritava miljoni krooni kohta suurim. Kunda kool ja spordihoone kuulusid esimese järjekorra objektide hulka.

Renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara AS koos Kunda linnavalitsusega.