Lapse kooliks ettevalmistamisel on oluline roll kodul ning lasteaial. Korraldame koostöös omavalitsusega ümarlaudu, ühiseid nõupidamisi ja koolitusi ning lahtiste uste päevi 1. klassi astujaile ning nende vanematele.

Tähtis töö on logopeedil, kes töötab abi vajavate lastega lasteaias ning edasine töö jätkub koolis, et lihvida kirjutamis-, lugemis- ja hääldamisraskusi. Õpiraskustega õpilaste väljaselgitamisel teeme koostööd lastevanematega, et laps saaks koolis temale sobiva õppekava, vajadusel suuname lapsed nõustamiseks erialaspetsialistide juurde. On lapsi, kellele sobibki vaid koduõpe.

Rõõmu teeb see, et aasta-aastalt on suurenenud lastevanemate osavõtt meie koolituskoosolekutest. Siinkohal teeme koostööd lasteaia ning muusikakooliga. Püüame lastevanematele pakkuda abi võimalike tekkivate probleemide lahendamisel. Korraldame ühiseid kooli-ja klassiüritusi, kontserte, näituseid. Kodu ja kooli koostöö on hea kooli eksisteerimise alus.

Gümnaasiumiastmes pakume õpilastele lisaks üldainetele eelkutseõpet klienditeeninduse eriala näol, mis on muutunud üha populaarsemaks. Õpilased sooritavad ettevõtetes praktika ning 12. klassis sooritatakse vastav koolieksam ning kaitstakse uurimistöö. Selles valdkonnas teeme koostööd Haljala Gümnaasiumiga. Juba mitmendat aastat järjest õpetame klienditeeninduse eriala Haljala kooli noortele ning käesoleval õppeaastal lisandus ka saksa keele õpetamine. Meie koolis on võimalik õppida soome keelt, meedia-ja riigikaitseõpetust, autoõpetust, joonestamist ning alates käesolevast õppeaastast viisime kooli õppekavasse sisse ka majandusõppe. Möödunud õppeaastal hakkasime õpetama uurimistöökursuse aluseid ning igal gümnasistil on kohustus kaitsta üks uurimistöö.

Seoses üleminekuga uuele riiklikule õppekavale seisab ees palju tööd, et gümnaasium säiliks, peame leidma koostöös kohaliku omavalitsusega võimalusi gümnaasiumiastmes kolme õppesuuna arendamiseks. Kindlasti on siinkohal teretulnud ka kooli vilistlaste mõtted ja nõuanded.

Õppe- ja tunnivälist tööd toetavad mitmesugused aine- ja huvialaringid, nagu inglise keele, arvuti-, kunsti-, rahvatantsu- ja jalgrattaring, näite- ja draamaring, sega- ja lastekoor. Kuulsad on meie kooli võrk-ja korvpalli võistkonnad.

Olime maakonnas üks esimestet koolidest, kes osales koolide sisehindamise projektis Koolikatsuja 2006+ ning esitasime koos Vasta kooliga sisehindamise aruanded Riiklikule Eksami-ja Kvalifikatsioonikeskusel e, mille tulemusena sai meie koolist sisehindamise nn lipulaev.

Kunda ühisgümnaasiumi missiooniks on olla kaasaegse õpi- ja töökeskkonnaga, traditsioone austav ning arengut võimaldav õppeasutus Kundas ja Lääne-Virumaal. Visioon- olla Kundas ja Lääne- Virumaal hinnatud põhi- ja gümnaasiumiharidust andev uuendusmeelne kool, kus on hea õppida ja õpetada ning kus pannakse alus elukestvaks õppeks.

Kunda ühisgümnaasiumil on tugevad traditsioonid-õpilastel, õpetajatel ja vilistlastel on oma kooli tunne. Siinne õpetajate kaader on väga püsiv, mis teebki ühest koolist hea kooli. Kooli maine on pidevalt tõusnud, sest tahame juhinduda põhimõttest-armastust, austust, arengut! Need kolm märksõna on KOOLI PÕHIVÄÄRTUSED!

ARMASTUS − mõistev ja salliv suhtumine inimeste rahvuslikesse, religioossetesse ja individuaalsetesse erinevustesse.
AUSTUS − iseenda ja ümbritseva keskkonna austamine, üksteisega arvestamine, hoolimine, traditsioonide austamine, lubadustest kinnipidamine.
ARENG − õpime koos töötama, olema positiivsed, omandama teadmisi ja oskusi, hindama tervislikke eluviise.