"Jüri võistlus on kindlasti sobiv triatloni järele proovimiseks, ilma et peaks avavees ujuma," rääkis Oidekivi. "Võistlusega tahame pöörata tähelepanu tervislikele eluviisidele. Loodetavasti leiavad mitmedki huvilised enda jaoks just basseinitraitlonilt uue väljakutse ja ala, millega tegeleda. Sportlased saavad Jüris aga pärast pikka treeningtalve oma vormi testida," lisas Oidekivi.

Üha enam populaarsust koguv triatlon koosneb kolmest alast: ujumisest, rattasõidust ja jooksmisest. Kevadisi tingimusi arvestades, on igati sobiv, et Jüris toimub ujumisetapp siseujulas. 

Sel aastal on lisaks põhivõistlusele kavas eraldi lastele mõeldud distants ja osaleda võib ka võistkonniti. Triatlon on kindlasti atraktiivne ka pealtvaatajaile, kes on kutsutud toimuvast osa saama.

Tänavune basseinitriatlon toimub 20.mail algusega kell 10.00 Jüris, Rae valla spordikeskuses. Lisainfo ja registreerimisvõimalused leiab kodulehelt www.21cc.ee/juri. Lastele on võistlemine tasuta. Kel võistlemiseks oma ratast pole, saab selle rentida kohapeal. Jüri Basseinitriatloni korraldab 21 CC Triatloniklubi.

Jüri basseinitriatloni teostuseni jõuti esimest korda 2010. aastal, nüüd kolmandal korral tuleb võistlus taas atraktiivne ja ladusa korraldusega. Eelmiselgi aastal oli võistlus väga edukas: mullu startis pea 100 võistlejat, kuid kavas oli siis vaid üks põhidistants. Võitjaks tõusis Karl-Rauno Miljand ja naiste arvestuses Alma Sarapuu.