Seekord oli meie huviliste tähelepanu all näitus „Repin. Vene suurmeistri elu ja looming Soomes". Näitus oli koostatud Helsingi Ateneumi kunstimuuseumi kogudes leiduvatest töödest, peamiselt portreed Soome tuntud inimestest ja kunstniku perekonnaliikmetest. Huvitava osa moodustasid Repini tööde esmakordselt väljapandud visandid.

Tänu giidi emotsionaalselt ja asjatundlikult esitatud ülevaatele saime teada huvitavaid seiku suure vene kunstniku elust ja tööst Soomes.

Pärast paaritunnist näitusel viibimist, alustasime romantilises meeleolus  koduteed läbi kuupaistes Kadrioru pargi.

Et mitte alguses öeldut korrata, tuleb kuu nimeks panna aprillikuu...ja jätkata samuti. Nüüd oli meie huviobjekt Mikkeli muuseum. See asub Kadrioru lossi endises köögihoones. Alates 1997. aastast pärast restaureerimist avati hoone Mikkeli muuseumina. Põhiekspositsiooniks on Johannes Mikkeli (1907-2006) rikkalik kunstikogu.

See on ainus erakogule pühendatud riiklik muuseum, mis tutvustab kollektsionääre ja erakogudes leiduvaid kunstiteoseid. Esimesel korrusel on vahetatavad näitused, teisel püsiväljapanek. Siin leidub näiteid nii Idamaade, Madalmaade kui ka Eesti kunstist. Seekordne näitus kandis pealkirja „Kollektsionääri kirg. Hõbe ja graafika Reinansi kogust".

Alur Reinansi hõbedakogu koosneb umbes sajast Eesti alal loodud hõbetööst. Esindatud on nii tuntud meistrid kui väikelinnade hõbesepad. Selle kogu annetas Rootsis elanud Alur Reinansi perekond Eesti Kunstimuuseumile.

Teejuhiks sellel näitusel oli Jüri Kuuskemaa, kelle teadmised erinevates kunstivaldkondades on ammendamatud.

Kuna ees on ilus kevad ja kaunis suvi, siis jätkame kindlasti huvitavate näituste ja muuseumide külastamist. Kel huvi, jälgige päevakeskuse kavasid ja tulge meiega kaasa.