Osaleti kunstikoolide konkursil "Üllatav leid", kus 2. koha saavutas vanemas vanusegrupis Eliis Kosseson ja 3. koha Evi Schults. Nooremas vanusegrupis märgiti ära Kai Krõõt Tint, Kendra Anniste, Moolen Veering ning Mari Allikas. Kõik kuus pääsesid Märjamaa rahvamaja näitusele, kuhu valiti välja 200 osaleja hulgast paarkümmend tööd.

Töö jätkub suvelgi

Sügisel alustas Leader-grupi toetusega keraamikakursus gümnaasiumi astme õpilastele. Kursus kestab 2012. a. lõpuni ning kokkuleppel Kose gümnaasiumiga arvestatakse kursus õpilasel valikainena. Algklasside lastele toimub Ravila noortekeskuses kunstilaager 18.-22. juunil. Siinkohal suur tänu Ruth Aguraiujale. Algklasside laager on avatud kõikidele lastele, võtke ühendust mailiaadressil: kosekunstikeskus@ gmail.com või telefo. Nil 5695 3915.

Jätkavad kunstiga

Kose kunstikoolis õppinud õpilastest läheb sügisel kunsti edasi õppima neli noort: Merilin Soone suundub Kopli kunstigümnaasiumisse, Kreete Kristel Koppelmann alustab graafi lise disaini õpinguid Leipzigis, õppeasutuses nimega DPFA Akademiegruppe, Kunstiakadeemias alustavad õpinguid Epp Kristel Uibo keraamika ning Birgita Silberg moestilistika erialal.

Konkurss Kose valla meene väljatöötamiseks algab maikuus põhiõppe õpilastele, toimuvad mitmed huvitavad töötoad, näiteks metallikunst, klaasikunst, keraamika. Konkurss lõppeb kolmepäevase väljasõiduga Viljandisse 1.-3. juulil, kus Viljandi Loomeinkubaatoris teostatakse parimad ideed. Meened pannakse vallarahvale vaatamiseks ning hindamiseks välja Kose kihelkonnapäevadel augustis ja ehk õnnestub siis leidagi atraktiivne ja sobiv ese sümboliseerimaks Kose valda. Siinkohal kutsume meene töötubades osalema noori ka väljastpoolt kunstikooli.

Täiskasvanutele

Täiskasvanute õppes Kose kunstikeskuses tegutses igaesmaspäevane kunstistuudio, kus osales kuni 15 kunstiharrastajat Kose ja Kõue vallast. Lisaks toimus Leader-grupi toetusel keraamikakursus, mis lõpeb 2012. a detsembris.

Kokku osales kunstikursustel 27 inimest. Juulikuus korraldame kunstistuudio liikmetele maalilaagri Prangli saarel ning keraamikakursusel osalejad õpivad augustikuus arhailist maapõletust.

Aprillis lõppes 5-aastane SA Innove toetusel toimunud projekt "Täiskasvanute haridus vabahariduslikes koolituskeskustes", mille raames viis kunstikeskus läbi 31 erinevat koolitust ja kursust, kus osales 176 õppijat: mitmed arvutikursused algõppest kuni veebilehe koostamiseni, 1,5 aastat kestnud juurdelõikus-ja õmbluskursus, 6 kuud kestnud muinaskäsitöö kursus, ruumikujunduse, disaini ja savikrohvi praktilise kursus jt.

Kunstikeskus tegeleb ka kunstiõpetajate koolitamisega: alates 2011. a. augustist on läbi viidud kaks koolitust Harjumaa kunstiõpetajate ja käsitöö õpetajate ainesektsioonile, kaks koolitust Järvamaa ja üks koolitus Lääne-Virumaa ainesektsioonidele.

Augustis on ees ootamas järjekordne Harju maavalitsuse poolt tellitud täiendkoolituspäev.

Kunstikooli õpetajad valmistasid juba mitmendat aastat Kose valla Laululapse auhinnameened ning ka Kose gümnaasiumi lõpetajate tänumeened tulevad kunstikooli õpetajate käe alt.

Uus õppeaasta

Siin kahjuks head rääkida ei ole. 2012. a. sügisel kunstikool ühtegi uut õpilast vastu võtt a ega ühtegi uut gruppi avada ei saa, kuna vallapoolne rahastamine seda ei võimalda. Kunstikool vabandab lastevanemate ja laste ees, kes on avaldanud soovi sügisel kunstikoolis õppimist alustada.
_________________
TEAVE

Kunst jõuab tänavale
Näitus "80 meetrit kunsti Kose vallast" on üles pandud neljas kohas Kose asulas. Loodame, et kunstikooli poolt üleskutsutud üritus on vaatamist ja kõneainet pakkuv elamus nii Kose enda inimestele kui ka külalistele.
Mai lõpus valmis kunstikooli õpilaste käe all ka teine vabaõhuvaatamisväärsus:
graffiti-kunst Kose Vee uue pumbamaja seintel (asub Kodu tänava lõpus).