Algas kunstipäev, kuhu olime planeerinud mitmeid sellealaseid tegevusi. Töötubades olid kooliõpetajad ja külalised. Kutsusime külla pabermuuseumi töötaja Anne Rudanovski, kes juhendas paberkunstitöötuba. Seal tutvuti tasapinnaliste ruumiliste vormide ja struktuuridega, mille eripära seisneb selles, et kokku pannes muutuvad need ruumilised vormid taas tasapinnaliseks. Tehnikal on tehnika edasiarendus, ka tuntud kui arhitektuurne origami. Tulemuseks õpiti selgeks lihtsamate vormide loomine, arhitektuurse hoone makett, mille iga osaleja endale kaasa sai. Lisaks oli võimalus valmistada 3D kaarti.

Pabermeisterduste töötoas valmisid paberist lennukid, tõllad, majad ja bussid. Juhendajaks K. Suvi.

Vanematel õpilastel oli võimalus külastada kummikute maalimise töötuba. Töötoas valmisid kaunistatud kummikud või muud enda toodud jalanõud. Töötoa juhendajaks Pille Kattel AS Vunder.

Suurt põnevust pakkus ka savituba, kus meisterdati luukeresid, küünlaaluseid, kaelaehteid jpm. Juhendajaks K. Pettai ja abilisteks H. Amur ja E. Sääsk

Viies töötuba oli puutöötuba, kus koolipoisid koos juhendaja R. Paabiga valmistasid uued linnumajad. Järgmise aasta kevadel saavad pesitsejad kindlasti sisse kolida. Lisaks toimus Puurmani noortele konkurss uute prügikastide disainimisesjoonistamises. Võidutöö läheb ka tegemisse ja kasutusse ja pannakse üles asulasse vajalikesse kohtadesse. Selle huvitava ettepaneku tegi meie kooli vilistlane Sirje Schasmin, kes arvas, et noortelt võiks tulla väga põnevaid lahendusi prügikastide ilmestamiseks. Lootus on, et siis saab ka Puurmani puhtamaks. Juhendajaks oli Raina Rumvolt.

Kunstipäevast said osa ka meie lasteaia ja Saduküla koolilapsed. Täname Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgruppi ürituse toetamise eest.