September algas Kurekellas traditsioonilise tarkusepäevaga kus kohtusime vanade ning tutvusime uute sõpradega. Sügist tervitasime juba kõik ühiselt rõõmu ja lustiga kirikumäel lauldes ja mängides. Kõik rühmad käisid ka sügismatkadel. Nooremad rühmad võtsid oma matkateed ette koos vanematega. Näitusele „Veere, veere õunake“ tõid leidlikud lapsed ja vanemad vahvaid meisterdusi õuntest.

Sügise suuremaks ürituseks kujunes ka sel aastal ammuste traditsioonidega Mihklipäeva spordipäev. 29. septembri õhtupoolikul kogunes lasteaia õuealale üksjagu rahvast, osavõtjaks oli kogu lasteaia pere, lisaks emad- isad, sekka ka vanaemad, vanemad õed- vennad. See on üritus, mille vastu huvi tuntakse ja mille organiseerimisel osaleb kogu lasteaiapere. Spordipäev algas kogunemisega lõkkeplatsile, kus süüdati mihklilõke. Võimlemine toimus Lauri isa Priidu ettenäitamisel, mis lastele omajagu elevust ja kaasategutsemise lusti pakkus. Ees ootas staadionijooks, kus osalesid kõik lapsed koos emade ja isadega. Jooksulusti ja jõudu jagus küllaga, lisaks sellele said ka vanemad, kes ammu staadionil jooksnud polnud, lastega sammu pidada ja oma võimeid testida. Jooksmisele järgnesid võistlused lasteaia õuealal: osavust ja jõudu sai proovida kaugushüppes, palliviskes ja osavusmängus. Meie tublid vanaemad olid lastele maiustamiseks toonud ilusaid sügisõunu, mis nüüd just igati hinnatud kaubaks osutus. Spordipäev lõppes medalite jagamisega, lapsed on ju alati võitjad!

Tervisenädalate korraldamine on meie tegevuskavas püsinud mitmed aastad. Et väärtustada eestlase põhitoitu – leiba ja piima ning tähtsustada nende kasulikkust viisime oktoobris läbi tervisenädala “Leiba söön ja piima joon”. Kõik nädala tegemised olid seotud tervisliku toitumisega. Rühmades küpsetati koos vanematega leiba, valmistati võileibu ja tutvuti erinevate piimatoodetega. Päris leivategu käisime kõik koos vaatamas Dello kohvikus ja loomulikult maitsesime ka seal leiba-piima. Nädala lõpus toimus ühine leivapäev lasteaia saalis, kus läbi mängude sai selgeks leiva teekond meie lauale. Lisaks osalesid Mesimummid ka muuseumis korraldatud üritusel „Ühe kakukese lugu“. Tervisenädala raames toimusid ka “Jaaniussikeste” ja “Mesimummide” rühmas spordipäevad, kus lapsed said mängida sportlikke mänge ja võistelda. Tervisenädal oli vahva ja aitas lastel mõista, kui palju rasket tööd peab tegema, et leib ja piim jõuaksid meie toidulauale.

Ka isadepäevanädal oli lasteaias tegevusterohke. Isadele anti võimalus minna tagasi lapsepõlve - koos isadega mängiti, meisterdati vilepille ja õnnerattaid, maiustati laste küpsetatud kookidega, tehti teatrit ning käidi tuubidega sõitmas ning muidugi sai iga isa ka lapse valmistatud kingituse. Rõõmu ja lusti võis näha nii isade kui laste silmadest.

Kadripäevaks kutsusime lasteaeda külla koolilapsed, et koos trallitada. Ühiselt mängiti, lauldi, tantsiti. Suud said magusaks nii väikesed kui ka suured kadrid.

Algust sai tehtud ka muinasjuttude lavastamisega. Jaaniussikesed esitasid teistele rühmadele sügismuinasjutu „Seene all“. Jõuluaja avasid väikesed Lepatriinud jõulumuinasjutuga „Elas kord üks päkapikk“. Põnevusega oodatakse kevadmuinasjuttu, mis jääb lavastada meie kõige suurematel – Mesimummidel.

Jõuluaeg on lasteaias eriline – ringi on hiilimas palju päkapikke, kes jälgivad meie tegemisi ja toimetusi. Käimas on jõuluettevalmistused - kaunistatakse rühmaruume, meisterdatakse jõulukaarte, õpitakse luuletusi, tantse ja laule. Põnevusega ootame vanemate korraldatud jõulukohvikut ja meisterdamispäevi. Lõpetuseks tahakski tänada meie tublisid ja aktiivseid lapsevanemaid, kes on välja pakkunud vahvaid ideid ning meie ettevõtmisi igati toetanud ning meie tegemistes kaasa löönud.