Vallavanem Priit Lomp kuulutas välja ka „Haaslava hea teo 2013", milleks oli seekord Kurepalu paisregulaatori rekonstrueerimine ja kalapääsu ehitamine. Ära tasuks veel märkida palju hääli kogunud Maarja Päikesekodu detailplaneeringu kehtestamine ning Lange Motokeskuse ürituse „Tanel Leok ja sõbrad" kogutud 15000€ heategevuseks.

Traditsiooniliselt on veebruarikuus üle antud ka „Tuleviku tähtede" konkursi preemiad, mis tulenevalt valla kultuuri- ja spordikomisjoni otsusest jagunesid seekord nii:

Hariduspreemia:

I koht - Sigrit Säga

II koht - Andre-Loit Valli (kolmas koht jäeti välja andmata)

Kultuuripreemia

I koht - Ott Eric Ottender (teine ja kolmas koht jäeti välja andmata)

Spordipreemia

I koht - Anette Traks

II koht - Rainer Grosberg

III koht - Erik Kaha

Seekordsel tseremoonial tunnustati ka tublide tulevikulootuste treenereid ja juhendajaid. Sõna sai Haaslava Vallavolikogu esimees Taivo Kirm, kes õnnitles „Tuleviku tähtede" preemiate laureaate ning nende vanemaid ja juhendajaid, tänades viimaseid enda möödunud aastal ilmunud koduloolise raamatu „Haaslava karskusselts Priius" kinkimisega. Kirm tõi esile meie valla tublid maadlejad ning tänas nende treenerit Jarek Lätt'i. Arengukohana tõi Taivo Kirm välja täitmata kolm preemiat, ehkki tema arvates meie vallas tublisid noori jätkub ja loodetavasti saab järgmisel aastal juba välja anda preemiaid kuue asemel üheksa.

Vabariigi aastapäeva kontsert-aktus lõppes magusalt, kuna kaetud oli kohvi- ja kringlilaud.

Eelnevad „Head teod":

2007 - Roiu lasteaed „Kukupai" rühmaruumi avamine

2008 - Kurepalu külakeskus

2009 - Roiu-Päkste kergliiklustee rajamine

2010 - Vooremäe suusaradade valgustuse ehitamine

2011 - Roiu-Päkste kergliiklustee valgustuse rajamine

2012 - Roiu noortekeskuse avamine

Hariduspreemia laureaat Sigrit Säga. Foto: R.Toompere