"Politsei- ja piirivalveameti (PPA) piirivalveosakonna lennusalga kopteripiloodid ei hinda Kuressaare haigla taga asuva maandumisplatsi praeguseid tingimusi heaks," edastas PPA pressiesindaja Urmo Kohv Saarte Häälele PPA lennusalga juhi Kalmer Süti seisukoha.

"Konkreetsemalt lennuohutust puudutav murekoht on see, et kopter maandub praeguses kohas sisuliselt pinnasele. Kuid kuna kevadeti-sügiseti ning vihma korral on pinnas lihtsalt pehme ja korralikult maanduda ei saa, peab kopter poolenisti ripplendu jääma."

Süti sõnul peaks kopteriplats olema varustatud ka valgustusega öisteks maandumisteks ning juhuks, kui talvel lumi lendub. Praegu sellised võimalused puuduvad. Mitmeid kordi on tõdetud, et piloodid maan-duvad Kuressaare haigla taga omal riisikol.

Kalmer Sütt lisas, et transpordilennud ei katke. Ta tõi näite, et kopterid transpordivad hädalisi ka sellistest kohtadest, kus maandumisvõimalus puudub. Näiteks merelt.

"Kuid haigla läheduses, kuhu lennusalk teeb regulaarseid transportlende, peab tegelikult olema korralik ja turvaline maandumisvõimalus," rõhutas Sütt.