Viimaste aastate praktika näitab, et kevadistes voorudes võib juhtuda üllatusi ning seda loodab Kuressaare küllap ka seekord oma "kodumängus".

"Praegusel hetkel tuleb meil mängida kõikide vastastega ühtemoodi sihikindlalt lõpuni, olenemata seisust tablool," sõnas peatreener Sergei Zamogilnõi.

Lisaks kesisele punktisaagile, seisab Zamogilnõi ka probleemi ees, keda Kalju vastu ründes kasutada, sest seni tipuründaja kohal mänginud Elari Valmas peab kohtumise kaartide tõttu vahele jätma. Tõenäoliselt lahendab saarlaste loots küsimuse kapten Martti Puki ette nihutamisega.

Muremõtteid on saarlastel teisigi liine silmas pidades. Kindlalt või peaaegu kindlalt jäävad eemale Sander Viira, Sami-Sander Kivi, Margus Rajaver, Märt Kluge.

"Oleme nüüdseks juba piisavalt mänge kaotanud ja punkte ära andnud. Lõpuks peab tulema aeg, mil hakkame ise võitma ja tabelis kõrgemale rühkima, sest praegune seis on küllalt murettekitav," lausus Lauri Mihkelson. "Laupäevane mäng Nõmme Kaljuga, kes on sel aastal head hoogu näidanud ja hoolimata viimatisest kaotusest Sillamäe Kalevile on kindlasti väga tugev vastane, tuleb võitluslik ja meie poolt viimse veretilgani. Lahinguta me väljakult ei lahku!"

Ambitsioonikas Kalju on kohati näidanud ladusat koostööd ja head mängu, ent samal ajal ka ebastabiilsust. Kui viiendas voorus võideti veenvalt 3:1 Levadiat, siis nädal tagasi oldi kodus sunnitud tunnistama Sillamäe Kalevi 1:2 paremust.

"Tuleme sellele mängule kaotuse pealt, aga oleme endiselt enesekindlad. Me ei saa lubada rohkem punktide kaotust," ütles Kalju abitreener Getulio Aurelio. "Kuressaarel pole just palju punkte, aga see teebki nad ohtlikuks, peame keskenduma sellele kohtumisele."

Kindlat kolme punkte ihkab sellest kohtumisest ka poolkaitsja Eino Puri: "Tuleb võtta kindlad kolm punkti ja saada ennast tagasi võidulainele. Sillamäe tuleb unustada ja näidata taset. Peab muidugi tunnistama, et see väljak ei lase mängida ilusat ja kvaliteetset jalgpalli, aga anname endast parima ja võtame punktid. Loodan, et fännid tulevad meid toetama Sportlandile." 

Kalju fännid paistavad vähemasti valmis olema, sest mängueelsetes kommentaarides võttis sõna Roosa Panter isiklikult: "Mõnus on enda saba jälle kevadise päikse käes keerutada ning seada sammud põlise Kuressaare kantsi Lilleküla kuntsmuruväljaku poole. Kindlasti tuleb mind tervitama ka kuulus Saaremaa Viiking ja ulatab mulle aupaklikult toobi kasemahla, sest mudilaskoorid laulame sodiks. Saba nimel!" 

Kuigi kohati on Kalju paremus olnud napp, pole nõmmekad viimase kahe hooaja jooksul punkte loovutama pidanud.

Pilet kohtumisele maksab 2 eurot, soodustus kuni 18-aastastele ja pensionäridele 1 euro. Poolajal maasturi Dacia Duster ja Lõuna-Ameerika koondisereisi vaheloosid.

Peakohtunik: Martin Salong
Abikohtunikud: Artur Telling, Aron Härsing