Püüa hinnangul kulub käesoleva aasta tööde kulgemist aluseks võttes soodsate ilmastikutingimuste korral aasta lõpuni kaasfinantseeringuks veel ligikaudu 72.500 eurot.

Muuseumidirektor näeb täiendava kaasfinantseeringu osalise katteallikana võimalust tõsta Saaremaa Muuseumi 2011. aasta eelarves Kuressaare kindluse reale ümber Korsi talu renoveerimise 2011. aasta kaasfinantseering 25.387 euro suuruses summas, mis jääb kasutamata, kuna Korsi projekt ei saanud struktuurifondidest toetust.

Saaremaa Muuseum allkirjastas mullu juunis lepingu Kuressaare linnuse konserveerimis- ja restaureerimistööde teostamiseks.

Vastavalt projektile on kavas Kuressaare kindluse suuremahulised konserveerimis- ja restaureerimistööd ning arheoloogilised uuringud.

Peale selle remonditakse osa Saaremaa Muuseumi abihooneid ja tehnosüsteeme ning rajatakse kaks uut püsinäitust.

Konserveerimis- ja restaureerimistöid teostab peatöövõtjana Primus PR OÜ, EBC Ehitus AS teostab ehitus- ja rekonstrueerimistöid ning Kalla Mööbel OÜ tegeleb püsinäituste rajamisega. Arheoloogilisi uuringuid teostab Agu EMS OÜ.

Projekt peab olema lõpule viidud hiljemalt 2015. aasta juulis.

Projekti kogumaksumus on ligi neli miljonit eurot. Projekti rahastab 85 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fond.