6.-9. mail Kuressaares viibinud külalised tutvustasid linnavalitsuse liikmetele oma kodulinna ja sealseid arengud. Samuti arutati, kuidas ja millistes valdkondades võiks järgnevatel aastatel linnadevahelist koostööd edendada.

Kõige olulisemaks peeti kohalike elanike kaasamist sõpruslinnade koostöösse ja nendevahelise suhtluse soodustamist. Et tõsta inimeste teadlikkust sõpruslinnade ja seal toimuva kohta, otsustati luua kodulehtedele ning kohalikesse ajalehtedesse "sõpruslinnade nurk", mille vahendusel hakatakse infot jagama.

Kuressaare sõpruslinnad on huvitatud eelkõige kultuurialasest koostööst ning õpilas-, spordi-, ettevõtjate ja eakate inimeste delegatsioonide külaskäikudest. Samuti rõhutati vajadust korraldada kord aastas või kahe aasta jooksul linnajuhtide ametlikke kohtumisi, et jagada kogemusi erinevate valdkondade probleemide lahendamise kohta ning õppida üksteiselt.

Peale sünnipäevaüritustel osalemise tutvusid sõpruslinnade esindajad ka Kuressaare linnaga, külastades golfiväljakut, muusikakooli, spordikeskust ja Ristiku lasteaeda ning Enerpoint Saare OÜ tehast.

Kuressaare linnal on kaheksa sõpruslinna: Rönne (Taani, aastast 1991), Mariehamn (Ahvenamaa/Soome, aastast 1991), Skövde (Rootsi, aastast 1993), Sastamala (Soome, aastast 1994), Raseborg (Soome, aastast 1988), Turu (Soome, aastast 1996), Talsi (Läti, aastast 1998), Kuurne (Belgia, aastast 1998).