Admiral Cowani  komandör vanemleitnant Tanel Leetna avaldas lootust, et tulevikus jõuab laev Roomassaare sadamasse tihedamini kui vaid kord aastas. Admiral Cowan osaleb Kuressaare merepäevadel, et tutvustada mereväge ning pakkuda saarlastele ja Saaremaa külalistele võimalust tutvuda mereväe tehnika, varustuse ja teenistusega. Miinijahtija on huvilistele avatud reedel, 2. augustil kell 13-18 ja laupäeval, 3. augustil kell 11-18.

Admiral Cowan on Kuressaare linna sõpruslaev alates 2008. aastast, mil Roomassaare sadamas allkirjastati sõprusleping, mis annab miinijahtijale õiguse kanda Kuressaare linna vappi ja tutvustada linna sadamates, mida laev külastab. Miinijahtija on saanud nime admiral Walter Cowani järgi, kes oli Eesti Vabadussõja ajal Läänemerel tegutsenud Briti kergeristlejate eskaadri ülem. Pärast Kuressaare merepäevadel osalemist suundub laev Gdyniasse Poolas, et alustada teenistust NATO alalises miinitõrjegrupis.

Kuressaare esindajad tervitasid ka Roomassaare kaubasadamas peatuvat politsei- ja piirivalve reostustõrjelaeva Kindral Kurvits, mis homme, 3. augustil oma esimest sünnipäeva peab. Laev on külalistele uudistamiseks avatud reedel, 2. augustil kell 13-18 ja laupäeval, 3. augustil kell 10-18.

Kuressaare 17. merepäevad avatakse traditsiooniliselt Saaremaa Merispordi Seltsi eskaadrisõidu ja merepäevade lipu heiskamisega Raiekivi säärel reede, 2. augusti õhtul kell 19. Avatseremoonial osaleb ka Admiral Cowani meeskond.