Üllatas näiteks Kaja Kallase tohutu kõrge usaldusmandaat, mis julgustab mõtlema, et valijad ikkagi soovivad näha Riigikogus häid uusi tegijaid.

Harku valla võimu jõujooni valimised ei muuda. Mis puudutab vallas elavate kandidaatide tulemusi, siis minu arust ei oleks normaalne kui nende pääsemisest või mittepääsemisest Riigikogusse sõltuks meie valla käekäik.

Kindlasti peaks aga iga Harju- ja Raplamaalt valitud saadik tegelema sellega, et riigi toetus omavalitsustele taastuks kehtinud mahus.

SULEV ROOS
Volikogu liige

Rahvas ütles nende valimistega enda tõe välja. Reformierakonna toetaja on haritum ning endaga keskmisest paremini toime tulev inimene.

Reform tegi Harjus väga hea tulemuse ning ka IRL sai korraliku mandaadi. Reformi võit oli üle riigi veenev. Aga mitte nii suur, kui kohati ennustati. Reform ja IRL jätkavad kindlasti koalitsioonis. Sotsid ning Keskerakond aga korjasid kahe peale 40% häältest. Kahju vaid, et rohelised ei saanud Riigikogusse.

Vallas võidutsesid samuti Reform ja IRL. Praegune vallavanem on väga tubli mees. Kuid kohalikud ja Riigikogu valimised on ikkagi erinevad asjad. Praegu kogus ta kaks korda vähem hääli.

KERSTI VANA
Tabasalu Ühisgümnaasiumi arendusjuht

Tulemus oli ootuspärane. Olen rahul paremerakondade ülekaaluga Harjumaal ja Harku vallas. Samuti ka kõrge osavõtuprotsendiga maakonnas. Üllatus oli sotside jõuline top-4 hulka tulemine. Koguda 19 kohta Riigikogus on suur saavutus. Ilmselt on teened nende uuel juhtkonnad. Tore, et siitkandist sai parlamenti Reet Roos. Naisi ongi Toompeale vaja.