Kevade märgid on aga kohal juba ammu. Ei mäletagi, millal nii vara lumikellukesed oma ninad peenrast välja oleksid pistnud või tihased kevadelaulu laulma hakanud. Koduaias on sel kevadel plaanis teha suuremad muudatused.

LAILA ELHUVEIG
Tabasalu aleviku elanik

Kõigepealt muidugi soe ja ere päike, mis silmi pimestab ja mõnusa energiaga laeb. Ja loomulikult esimesed kevadlilled. Lumi- ja märtsikellukesed, krookused ning urvad sarapuudel ja leppadel.

Toataimed said just kõik viimseni ümberistutatud ja kääridega vormitud. Ka fuksiad olen keldrist välja valguse kätte toonud, eks varsti ole näha, kuidas nad talve on üle elanud. Aiatöödest on peagi plaanis põõsastel vanade okste väljalõikamine ja pookimiskatsetuste tegemine, muude töödega tuleb veidi oodata, sest tundub, et talv ei ole veel päris läbi.

VAL RAJASAAR
Loodusemees Muraste külast

Olen näinud, et sarapuud õitsevad juba mitu nädalat. Sarapuu õitsemine on siis, kui näha on pikad kollased isasõied ehk urvad. Nendest tuleb nipsu lastes õietolmu välja ning väikesed helelillade niidipuntratena paistvad emasõied.

Näsiniint käin vaatamas, aga pole veel õitsema hakanud, kuigi õiepungadest on roosade kroonlehtede otsad juba ammu väljas. Esimesed lumikellukesed olid juba nädal tagasi, samuti sinililled ja krookused. Nüüd on kõik jälle lume all.

Saabusid ka põldlõokesed, kuldnokad, metsvindid. Hämmastav oli see, et kuulsin metsvindi laulu esimest korda oma elus enne kuldnoka oma.

Praegu on linnud tagasi Lätti rännanud. Aga küllap naasevad kohe, kui lumi sulab. Kevade märgid on ka õhus, kevadelõhn on olemas, lepad õitsevad ja kaskede ladvad on punetama hakanud.