"Jõgevamaa kultuurikollektiivid esinevad Peipsi Romantikal tänavu esmakordselt. Esimesel päeval rõõmustavad oma tantsudega kontserdikülastajaid tantsurühm Nii ja Naa Põltsamaalt, teisel päeval segarühm Kaaratsim Jõgevalt. See on mõlemale osapoolele kasulik. Isetegevuslased saavad esinemiskogemust juurde. Festivali külastajad saavad nautida heal tasemel tantsunumbreid. Seda ideed tahame ka järgmistel aastatel rakendada. Kutseliste esinejate valikus on alati tähtsal kohal, kuidas need artistid ja nende repertuaar sobivad Peipsi äärde. Ühtlasi on tähtis, et romantilist õhkkonda saaksid nautida erinevas vanuses inimesed.

Sel aastal esinevad festivalil ansambel: Traffic, muusikud Ivo Linna ja Antti Kammiste, Hanna-Liina Võsa ning ansambel Vallatud Vestid kooseisus Tanel Padar, Ott Lepland ja Jalmar Vabarna," ütles Soosaar. Tema sõnul käis Ott Lepland ka möödunud aastal oma bändiga Kasepääl.
"Vallatud Vestid võtavad käsile inimkonda alati intrigeerinud teemad: mehed, naised, elu ja olu. Ning lisades sinna ka veel meretemaatikat. On kindel, et tegemist on jälle kontserdiga, mida jäävad meenutama kordumatud esitused ning neile järgnevad kestvad ovatsioonid," arvas Soosaar.

Peakorraldaja ütles, et Kasepää laululava plats on piisavalt suur, Peipsi Romantika publiku ära mahutamiseks . Küll aga peavad kiirustama need, kes soovivad vaadata-kuulata kontserte pinkidel istudes. Pinkide arv on piiratud. Soovitan külastajatel võtta kaasa ka pleedid-tekid, et murul istudes kontserte nautida ning soojad riided, et õhtul külm ei hakkaks," soovitas ta.

"Külastajatel on võimalik proovida ehtsat samovari teed, mille teeb valmis Samovarimuuseumi perenaine Veronika Kookmaa. Kasepääl on avatud püsinäitus “Peipsi järve elu tuba” ja Samovaride muuseum. Kui ilm on ilus, siis on võimalik ka ujuma minna ja veemõnusid nautida," lausus Soosaar.

"Kasepää-suurepärase laululava ja õhkkonnaga on imeilus koht festivali Peipsi Romantika korraldamisel. See tunne tekkis juba möödunud aastal kui Marko Matvere ja Liisi Koikson esitasid Peipsi rannikul oma viimase lauluna “Tuulevaiksel ööl” ütles Soosaar.