Analüüsi tulemusena tuli välja 2-3 väiksemat koostööpiirkonda, mille moodustavad sarnase taustaga omavalitsused, nt ühe grupina Tallinna - lähedased Harku ning Saue vallad koos Saue linnaga ning teisena Keila linn ja vald koos Kernu ja Padise vallaga. Ka tänased omavalitsusjuhid olid valdavas enamuses kohese koostöö osas pigem ettevaatlikult meelestatud ning esialgu võetakse suund koostöö kavandamisele kahes valdkonnas:

  • spetsiifiliste hariduse ning sotsiaalvaldkonna teenuste ühine arendamine;
  • ühine turismiarendus. Nendele koostöösuundadele tuginedes on koostamisel rakenduskava, mis paneb paika edasise koostöö alused ja tegevused. Selle kava lõplikku valmimisse saavad kõik huvilised panuse anda 2013. aasta mais (aeg ja koht täpsustuvad peagi) toimuval arengufoorumil.
Loodetavasti leidub inimesi ja organisatsioone, kel on häid mõtteid meie piirkonna ühiseks edasiarendamiseks. Ühiste tegevuste kavandamine ja elluviimine teeks siinkandis ka tõmbekeskustel põhineva haldusreformi elluviimist sujuvamaks.

Projekti „Lääne-Harjumaa omavalitsuste haldusvõimekuse tõstmine ja ühisteenuste arendamine" eelarve on üle 27 000 euro, millest enamuse katab Euroopa Sotsiaalfond. Sellega tulid kaasa Keila, Saue ja Paldiski linn ning Harku, Saue, Keila, Padise ja Kernu vald. Partneri ja projektijuhina osaleb Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskus, projekti läbiviijaks on OÜ Cumulus Consulting.