Esmalt selgitatakse, millistes valdkondades on koostöö kõige vajalikum ja otstarbekam. Analüüsitakse rahvastikku ja asustust, majandust, kohaliku omavalitsuse juhtimist, finantseerimist ja avalikke teenuseid.

Seejärel koostatakse konsultantide abiga halduskoostöö rakenduskava, mille järgi saab edaspidi näiteks koostööprojekte, ühisametnikke või -ettevõtteid või lausa ühinemisi ellu viia.

Ametnike ja volikogu liikmete koolitusseminaride fookus on suunatud halduskoostöö rakendamisele, muudatuste juhtimisele, meeskonnatöö arendamisele, kaasamisele ning ühiste teenuste ja tegevuste rakendamisele tulevikus.

Projekti lõpus aset leidval arengufoorumil maikuus 2013 saavad koostöö teemal kaasa mõelda ja rääkida kõik asjast huvitatud isikud ja organisatsioonid. Arengufoorumi arutelude tulemused on aluseks rakenduskava lõplikule väljatöötamisele. Projektitegevustega jõutakse lõpule hiljemalt septembris 2013.

Projekti paneb aluse Lääne-Harjumaa kohalike omavalitsuste efektiivsemale koostööle. Selle eelarve on üle 27 000 euro, millest lõviosa katab Euroopa Sotsiaalfond. Kõigi projektis osalejate omafinantseering kokku on veidi üle 4000 euro, Saue linna osalus sellest on 581 eurot.