Laadal jagati infot Läänemaa kohta, sai tutvuda ja osta Läänemaa käsitööd ja suupisteid ning teha Läänemaa teemalist viktoriini, millele vastajate vahel loositi välja majutusega paketid. Paketid olid välja pannud Roosta Puhkeküla, Fra Mare, Laine Spa ja Päeva Villa. Loosimises osales üle 135 laadakülastaja ning võitjateks olid kohalikud Narva inimesed.

Aastast 2006 on igal paarisaastal toimunud Läänlaste päeva nimeline maakonna promoüritus. Viimati toimus see 2012. aastal Soomes Mardilaadal, mille fookuseks oli Läänemaa.

Narva kevadlaadal osaleti esimest korda ning viidi Läänlaste päeva nimelist traditsiooni veidi väiksemas mahus läbi. "Kuigi mõningaid asju saab kindlasti paremini teha, andis see käik kindlust, et oleme õigel teel.  Korraldajate ja külastajate poolt olime väga soojalt vastu võetud ning avaldati lootust, et Läänemaa on üritusel kohal ka tulevikus," ütles maavanem Innar Mäesalu.

Narvas käik oli osa suuremast Ida-Virumaa invasioonist, mille üheks osaks oli ka eelmisel nädalal toimunud venekeelse meedia ajakirjanike õppereis Läänemaale.

Narva kevadlaadal osalemist finantseeriti Maakondliku arendustegevuse programmi vahenditest.

Täname kõiki, kes ürituse korda minemisele kaasa aitasid: Läänemaa Turism, Kodukant Läänemaa ja Läänemaa käsitöölised, Q-catering, Ehe ja Ehtne Käsitöö, Haapsalu linn, Fra Mare, Laine Spa, Roosta puhkeküla, Päeva Villa ja Narva kutseõppekeskus.