Kõige populaarsemaks osutusid e-kursused, kus õpe toimub veebipõhiselt. Õpilasega kohutakse silmast silma ainult ühe korra, et kurust tutvustada. Taoline õpe on uudne, kuivõrd õpilane peab oma aega ise planeerima, tegema iseseisvalt tööd õpetaja poolt koostatud materjalidega. E-kursused on heaks sissejuhatuseks kõrgkoolis õppimiseks.

Majandus- ja informaatikaõpetaja Eva Tšepurko pakkus õpilastele laadal kahte e-kursust. Seekord pakkus õpetaja enda poolt Valga Vene Gümnaasiumis koostatud kursusi: WEB 2.0 rakendused õppetöös ja statistika arvutite abil. Tema ettekanne võitis kohe õpilaste tähelepanu, sest innovaatiline õpetaja esitas oma ettekande interaktiivselt, ise kohal viibimata.

E-õpe ei tunne piire, kursuse võib valida ka teiseste koolide pakutavate kursuste hulgast. Õpet veebi kaudu pakuvad gümnaasiumiõpilastele valikainetena ka Tartu Ülikooli Teaduskool ja Arvutiõpetuse Instituut. Õpilased on seda pakkumist ka tänaseks juba aktiivselt kasutanud.

E-kursust „Valgamaa - Vana-Liivimaa" pakkus õpilastele kooli arendusjuht Pille Olesk. Valga linn ja maakond väärtustab Liivimaa nime. Kursus aitab mõista Valgamaad kui Liivimaa südant ajaloo kaudu.

Kiiresti said nimekirjad täis ka riigikaitse kursusele. Kursust juhendab Meelis Kivi. Juba eelmise aasta laat näitas, et õpilane tahab rohkem kodanikuõpet saada. Õpilasi meelitab kursusele ka kevadel toimuv laager. Õpilaste taoline huvi teeb rõõmu, sest meil on plaanis avada 2014./2015. õppeaastal koolis riigikaitse suund.

2014./2015. õppeaastaks on koolil plaanis avada ka kunstisuund, seegi on õigustatud mõte, sest maalikursuse nimekiri täitus imekiiresti. Kunstiõpetaja Gerta Vister rääkis nakatavalt, kuidas sel aastal proovitakse tegelda maalimisega, kasutades uudseid vahendeid.

Maalitakse, kasutades kodukeemiat, sest 2012./1013. õppeaasta on kuulutatud koolis keema aastaks. Teadaolevalt pole keegi veel selliste vahenditega maalimist proovinud. Põnevil on nii õpetaja kui ka õpilased. Nagu mullugi, pakkus kunstiõpetaja teiseks kursuseks kirjakunsti kursust.

Joonestamisõpetaja Elli Palusoo toonitas oma ettekandes, et ilma tehnilise joonestusoskuseta on paljudel aladel raske toime tulla.

Toomas Duvini poolt juhitud robootika ja mehhatroonika kursus on õpilaste lemmikuks juba mitu aastat ja seda nii noormeeste kui ka tütarlaste seas. Eelmisel õppeaastal käidi vabariiklikel võistlustel ja koolis toimus robootikateater.

Valga Põhikooli õpetaja Lii Luts pakkus kahte kursust: rõivaste disain ja tikandi kujundamine arvutis. Kursused äratasid tütarlastes elavat huvi.

Füüsika ja filosoofia õpetaja Arnold Eisler pakkus probleemkäsitlusega füüsikat ning filosoofia alalt, kuidas kasutada emotsionaalset tarkust. Neid aineid valisid eriti agaralt reaalsuuna õpilased.

Muusikaõpetaja Reet Laanoja pakkus kõne- ja häälekooIi, emakeeleõpetaja Varje Schmidt kursusi meediaõpetusest ja avalikku esinemisoskust.

Emakeeleõpetaja Ene Sõstar pakkus kursust kõne- ja väitlusoskusest. Need kursused on eriti olulised humanitaarsuuna õpilastele. Saali pani prantsuse keeles rääkima õpetaja Marta Edite Ozola. Lisel Helbrodt tutvustas õpilastele, mida hakatakse tegema keskkonna ja rohelise bioloogia kursusel. See oli ka laada populaarseim „toode". Valga Põhikooli õppejuht Tiiu Püss pakkus õpilastele võimalust tegelda rahva- ja seltskonnatantsuga, kehalise kasvatuse õpetaja Riho Meri kutsus õpilasi kergejõustikku tegema.

Valga Põhikooli muusikaõpetaja Siiri Põldsaar soovis noormehi ja neide lavalaudadele meelitada. Kursusetäis õpilasi soovis valida ka usundiõpetust, neid hakkab juhendama kreeka-katoliku kiriku õpetaja Ivo Õunpuu.

Laat läks taas korda. Õpetajad „müüsid" aktiivselt ja atraktiivselt oma kursusi ning õpilased „ostsid" neid huviga. Kursuste lõpul oodatakse nii õpilaselt kui ka õpetajalt tagasisidet, et järgmistel aastatel kursuse taset tõsta. Parim tagasiside on, kui õpilased järgmisel sügisel taas valikkursuseid valivad.