„Võib öelda, et nüüd on Lagedil lõpuks ometi oma lasteaed," ütles vallavanem Mart Võrklaev. Ta lisas, et uus lasteaed, mis asub Lagedi põhikooli vastvalminud juurdeehituses, on igati kaasaegne ja ruumilahendustelt avar.

Põhikooli juurdeehituse osa sai õppetööks valmis juba tänavu septembriks. Nüüd kui jaanuari alguseks on valmis ka lasteaed ja lõpetatud vana koolihoone renoveerimine, avatakse pidulikult kogu Lagedi hariduskompleks. Järgmisel aastal (2013) saavad põhikool ja lasteaed omale kaasaegse spordiväljaku.

2013. aasta sügisel avatakse ka Peetris Peetri Lasteaed-Põhikooli laiendatud lasteaia osa, kus on koos olemasoleva lasteaiaga kokku 360 kohta ning uuel aastal alustatakse Peetrisse veel teisegi 180-kohalise lasteaia ehitust. Uut lasteaeda planeeritakse samuti Jürisse.

Laste vastuvõtmine erinevate piirkondade lasteaedadesse käib vastavalt volikogu kehtestatud määrusele „ Koolieelsete lasteasutuste teeninduspiirkondade kinnitamine". Rae vallas on 2013. aastast kolm teeninduspiirkonda ning vastavalt lapse elupaigale asub laps oma teeninduspiirkonna lasteaia järjekorda.