Hetkel on kolm saadet tehtud, aga üks on pandud riiulile, sest selgus, et ka see saatekülaline kandideerib 20. oktoobril. "Eks ma küsin igaühe käest, kas ta kandideerib või mitte," rääkis Aunaste. "Pärast 20. oktoobrit ongi saates need mehed, kes kandideerisid valimistel."

Aunaste viitas telemaja kohvikus kuuldule, et Eestis on nüüd uus rahvuslik spordiala - enda kandidatuuri üles seadmine.

Aunaste tunnistas, et õigem oleks olnud saatega alustada üldse pärast valimisi. „Kui saates peab ikkagi kuni 25 minutit külalisega rääkima, siis ma loomulikult kutsungi sinna inimesi, kelle on midagi rääkida ja kellel on ka mingisugune eetrikogemus,“ rääkis saatejuht oma tööst.

Aunaste uues sarja avasaates kõnelevad armastusest, naistest, perest ja tunnetest kolm Harley-Davidsoni meest ja Priit Pihlap. 20. septembril saates on intervjuu vendade Sõnajalgadega.

Aktiivse valimisagitatsiooni aeg algab 16. septembrist ja poliitiline välireklaam on keelatud. Ehkki esimene saade läheb eetrisse 13. septembril, leidis ERR juhtkond, et kandidaatidele eetriaega ei anta.

Kuulaks kandidaadi suhetest perekonnaga

Aunaste avaldas kahetsust, et valimisseadus seab sellised piirangud.

„Kahjuks me ei saa enne valimisi teada, mida need mehed mõtlevad armastustest või tunnetest,“ ütles Aunaste, kes enda sõnul kuulaks väga hea meelega kõikidelt Tallinna linnapeakandidaatidelt, millised on nende suhted oma perekonnaga. „See on tunduvalt tähtsam info kui valimisplatvorm. Kõik saaksid teada, kes on need mehed inimestena, sest valimiste juttu me võime lugeda lihtsalt plakatite pealt.“

Aunaste leiab, et inimest oleks palju õigem valida tema suhtumise läbi. „Meile ei ole vaja anda lubadusi ette, me tahaks näha, mida ta juba teinud on,“ sõnas Aunaste.

Tallinnas Pirital IRLi nimekirjas kandideeriv Kalev Vapper oli see, kes Aunastele saate idee kevadel välja pakkus ja pidi ka ise minema avasaatesse, kuid ei osanud aimata, et tema kandideerimisest võib probleem tulla.

„Maire helistas ja ütles mulle, et pika arutelu tulemusel leiti, et ma ei sobi saatesse, kuna valimised on liiga lähedal,“ rääkis Vapper, kes seepeale soovitas Aunastele ka uusi kandidaate saatesse.

Vapper meenutas, et saatesarja mõte sündis telemaja kohvikus ühel kevadisel päeval, kui ta nägi Maire Aunastet istumas ja arutlemas uue hooaja üle. „Sa teed toredaid saateid, aga miks ei ole midagi suunatud meestele, kus mehed saaks südant puistata ja kuna idee läks läbi, siis pidin ma minema ka saatesse,“ meenutas Vapper.

„Kirusin ennast küll, et kui ise midagi välja pakud, siis peab ise ka ära tegema, aga ma ei tulnud hinges selle peale, et seda võiks keegi siduda poliitikaga. Tegemist on ju puhtalt apoliitilise saatega,“ kõneles Vapper, kelle sõnul on kõigile lohutuseks see, et praegu valimistel kandideerivad saatekülalised saavad saatesse pärast valimisi.

„Ega minu suhtumine naistesse ja armastusse vahepeal ei muutu, see on selge,“ kinnitas Vapper. „Hindan naisi väga kõrgelt. Naised jäävad naisteks olenemata sellest, millised poliitilised tuuled puhuvad.“

ERR selgitas omalt poolt, et tegemist ei ole eetrikeeluga ja need, keda on külalistena kaalutud ja samas kandideerimise tõttu praegu kõrvale jäetud, on oodatud saatesse pärast valimisi.