Lasnamäe uue turu I etapi raames on rajatud kommunikatsioonid, trassid, juurdepääsuteed, lahtised varikatusega letid, haljastus ning parkimiskohad ca 80 autole. Avatud osa pindala on ca 2000 m2. Turu II etapis ehitatakse ka ca 1500 ruutmeetrine kinnine turuhoone.

Lahtistelt lettidelt müüakse põhiliselt Eesti väiketootjate puu- ja juurvilju. Turul on loodud võimalused ostetud puu-ja juurviljade pesemiseks. Turuplats on kujundatud nii, et seal on võimalik ka istuda ning puhata ja edaspidi korraldatakse seal erinevaid üritusi nagu kontserdid, laadad jms.

„Tegemist on suveturuga ning kui ilm lubab, saab lettidel kaubelda kuni oktoobri lõpuni. Hetkel on 216-st müügipinnast broneeritud 155 ning järjest rohkem kauplejaid tuleb juurde," lisas Nõmme Turu direktor Vello Lokk. Turu rajamise eesmärgiks on luua inimestele võimalus osta aastaringselt taskukohase hinnaga kodumaist toidukraami. Eesmärgiks on muuta Tallinnas asuvad turud kaasaegseteks kauplemiskohtadeks, kus põllumajandustootjatel ja -töötlejatel on võimalik oma kaupu vahetult müüa. Kindlasti saab uuest turust populaarne koht lasnamäelaste hulgas. Värske ja kodumaine toidukraam on alati kõrgelt hinnatud.

Mul on hea meel, et Lasnamäele valmib kauaoodatud munitsipaalturg. Usun, et tänu sellele jõuab lasnamäelaste lauale senisest tunduvalt enam Eesti väiketootja kaupa. Loodan, et turg aitab luua nii uusi töökohti ning saab ka olema veel üheks lasnamäe omanäoliseks tõmbekeskuseks.