See nüüd ei tähenda, et lasteaed pole siiani kiusamise teemaga üldse tegelenud. Tegeles ikka ja kogu aeg, kuid teise metoodika alusel. Tegu on lihtsalt uue lähenemisega teemale.

Projekti mõte on ilus - kõigil on õigus oma arvamusele, olgu see või lilla karu -, see õpetab lapsi üksteisega arvestama, olema sallivad, ei tegele vaid kiusaja, vaid ka pealtvaatajate ehk passiivsete kiusajatega.

Lapsi suunatakse läbi erinevate õppemängude kaaslasi austama ja neist hoolima. On teemad, mida arutada koos lapsevanematega. Näiteks üks põhitõde on, omavahel teisi lapsi ja lapsevanemaid ei arvustata ning kui sa oled kaaslast positiivselt puudutanud - pai teinud, käest kinni hoidnud - ei hakka sa teda lööma.

Metoodika on olemas, kaks õppekohvrit samuti, millest 16 rühmale on hetkel küll vähe. Järgneb õpetajate koolitus ja siis juba sügisel iga rühma otsus, kas projektiga liituda või mitte. Metoodikat hakkavad kasutama küll kõik rühmad ja kasvatajad, liitumine tähendab aga kulutusi. Näiteks õppekohvrit ja seda, et igal lapsel rühmas on oma tugiisik, lilla või muud värvi karu või muu elukas, mis tuleb lapsevanemal soetada.

Taanlaste uuringu põhjal esineb kiusamist lasteaias 10% ulatuses, näiteks lihtsamas vormis „ma ei mängi sinuga ja ei anna mänguasju", „ma ei kutsu sind enda sünnipäevale", „ma ei taha su käest kinni hoida" „teen sulle koledaid nägusid ja ütlen inetuid sõnu" kuni togimiseni välja.