14.veebruaril tähistasime lasteaias sõbrapäeva. Selle sõpruse ja üksteisest hoolimise tähtsust rõhutava päeva jooksul toimusid erinevad mängupeod, külaskäigud teistesse rühmadesse, koos mängimised ja kingituste jagamised.

Veebruarikuusse jäi ka üks tähtsamaid päevi meie riigis- Eesti Vabariigi sünnipäev. Selle tähistamiseks toimus 23. veebruaril lasteaia saalis pidulik kontsert-aktus, kus seekord lisaks lastele esines ka õpetajate ansambel ja nagu alati osalesid Naerulinnu lapsed oma laulude ja tantsudega ka Paldiski Gümnaasiumi vabariigi aastapäeva üritusel. 

28. veebruaril käisid lasteaia õpetajad kogemusi omandamas Tabasalu lasteaias Tibutare, kus sealse kunstiõpetaja Aive Peebo juhendamisel tutvuti erinevate joonistamise-, maalimise- ja trükitehnikatega.

Märtsikuu üritused algasid vastlapäevaga. 8.märtsil, eesti rahvakalendri järgsel vastlapäeval, võeti kelgud ja suunduti lasteaiaperega ühiselt Muula mägede poole teele. Traditsiooniliselt peetakse kõik lasteaia vastlapäevad just seal, kuna tuleb ju ära kasutada meie kodukoha looduse ja maastiku poolt pakutavat võrratut kingitust- omad mäed ja orud.

14. märtsil tähistati Naerulinnu lasteaias, nii nagu terves Eestiski, emakeelepäeva. Seekord otsustati emakeelepäeva tähistamiseks läbi viia etlemiskonkurss, kuid mitte selle tavalisel kujul. Üheks uuenduslikuks ideeks oli luuletuste esitamine nii öelda dramatiseeritud vormis, kasutades luuletuste visuaalseks illustreerimiseks kostüüme, muusikariistu, käpiknukke ja muid abivahendeid, nii et iga luuletuse esitamine oleks nagu väike lavastus. Idee eesmärgiks oli muuta tavaline luuletuste esitamine ja kuulamine lastele põnevalt jälgitavaks, tekitada ja süvendada huvi ning kiindumust luule ja emakeeles etlemise vastu üldse. Teiseks uuenduseks oli seekord eesmärk kaasata üritusse kõikide rühmade personal, et lastele esineksid ka kõik õpetajad ja ka õpetaja abid. Ka see eesmärk täitus ja erilist vaimustust tekitasidki lastes just õpetajate ja õpetaja abide esinemised, kuna nende jaoks oli see nii uus ja huvitav ning väga lõbus. Emakeelepäeva tähistamise puhul ja auks koostati ka lasteaia töötajate omaloominguliste luuletuste väljapanek 1. korruse koridori seinale.

Tähistasime Naerulinnus loomulikult ka kevade saabumist, selle puhul esinesid oma lauludega lasteaiaperele need lapsed, kes läksid sel aastal võistlema Paldiski Laululapse konkursile. See esinemine oli nende jaoks siis nagu väikeseks peaprooviks suurema publiku ees.

Paldiski Laululapse konkurss oli  meie jaoks edukas, edasipääsu Harjumaa Laululaps 2011 konkursile võitis Muumi rühma tubli laululaps Eelijas Roots. Suur aitäh talle ja tema juhendajale, muusikaõpetaja Gina Siiakule, tehtud töö eest! 

17. märtsil kutsusime me külla Sipsiku lasteaia lapsed, koos mängiti, tantsiti ja joonistati, vahetati kingitusi ning kaetud oli ka väike pidulaud. 15. aprillil kutsuti meid Sipsiku lasteaeda vastukülaskäigule. Naerulinnu ja Sipsiku lasteaia vanemate rühmade lapsed said taas koos osaleda võistlusmängudes ning ühistantsudes, vahetada kingitusi ja maiustada.  Aitäh Sipsiku lasteaiale sooja ja südamliku vastuvõtu eest! Sellised vastastikused külaskäigud on muutunud juba traditsiooniliseks ning aitavad suuresti kaasa meie erinevatest rahvustest laste paremale integreerumisele, teineteisemõistmisele ja omavahelisele heale läbisaamisele.

29.  märtsil käis lastele ohutust liiklemisest ja tänaval õigest käitumisest rääkimas Põhja Politseiprefektuuri preventsioonitalituse vanemkonstaabel Liina Soodla. Lõvi Leo mängis lastega koos lõbusaid liiklusteemalisi mänge ja kinkis lõpetuseks igale lapsele liiklusteemalise värviraamatu. Koostöös Maanteeameti ja vanemkonstaabel Liina Soodlaga sai lasteaed uued ja ilusad helkurvestid. Tänu neile on meie lasteaiarühmade liiklemine tänavatel veelgi ohutum.

Aprillikuu on olnud lasteaia kõige vanematele lastele, Muumi rühmale, üks tormakas kuu. Käidud sai lõpuekskursioonil Eesti Nuku- ja Noorsooteatri interaktiivses muuseumis, kus läbi kaasaegsete väljapanekute ja tehniliste lahenduste said lapsed tutvuda nukuteatri ja nukuteatrikunsti ajalooga. Õpitoas oli lastel võimalus ka ise nukke meisterdada. Täname Assistor AS, Paldiski Linnavalitsust ja lapsevanemaid Kaja Lichtfeldti ja Eerich Rootsi, tänu kelle toetusele ja abile ekskursioon teoks sai.

Juba teist aastat järjest on meie lasteaia vanemat rühma kutsutud osa võtma aprillikuus Klooga lasteaias toimuvast Sporditrallist. Loomulikult oleme kutse hea meelega vastu võtnud ja käidud sai ka sel aastal. Laste jaoks on see üks ütlemata tore ja huvitav üritus, sest kohal on kõikide lähikonna lasteaedade lapsed, toimuvad põnevad sportlikud võistlused ja loomulikult ka autasustamine ja einetamine vabas õhus. Lisaks sõidetakse nii sinna kui ka tagasi rongiga, mis on nii mõnelegi lapsele juba elamus omaette.

Kevadpühade saabumise puhul esitasid Pääsupesa rühma õpetajad Karmen Kompus, Anneli Amann ja õpetaja abi Mari Merevoo 20. aprillil tervele lasteaiale toreda teatrietenduse „Kanaema ootuses". Etendus ise ja Pääsupesa meeskonna teatritrupp ei jäänud oma tasemelt sugugi alla meie lasteaeda külastavatele professionaalsetele külalisteatritele.

Kuna aprillikuu eelviimane nädal on üleriigiline südamenädal ja selle peateemaks sel aastal oli liikumine, siis lasteaia direktor ja tervishoiutöötaja kutsusid üles kõiki lapsi ja kolleege 21. aprillil osalema ühises liikumises mööda kevadist Paldiskit. Sportlik üritus saigi teoks. Lasteaia kaks nooremat rühma tegid tavalisest pikema jalutuskäigu lasteaia lähedal asuvas pargis ja selle ümbruses, kolm vanemat rühma võtsid aga ette tee palju kaugemale. Muula mägede taha mere äärde. Kohale jõudes puhati ja nauditi loodust, leiti aga ka palju põnevat tegevust: kätt sai harjutada kiviviskes, lehvitada ebatavaliselt madalalt lendavale lennukile, ületada mägesid ja veetakistusribasid, turnida ja ronida. Ühine liikumine lõppes linnapargis, kus matkamisest üpris väsinud lapsed said puude kallistamisest uut jõudu ja energiat ammutada.

Üsna varsti täieneb meie lasteaia õueala mänguväljak mitmete uute ja huvitavate atraktsioonidega, mille soetamise ja paigaldamise toetajateks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, MTÜ Uus Laine ja loomulikult Paldiski Linnavalitsus. Lasteaia õueala kaasaegsemaks, võimalusterohkemaks ja turvalisemaks muutmine on olnud juba aastaid lasteaia mureküsimus, on suur rõõm tõdeda, et olukord hakkab lõpuks paremuse poole pöörduma.


Tänu MTÜ Uus Lainele täitub peagi ka meie lasteaia teine kauaaegne unistus- rahvariided meie väikestele esinejatele. Hetkel ongi lastele rahvuslike riiete õmblemine juba töös, sellesse on kaasatud nii professionaalne õmblusettevõte kui ka vastavate oskustega lapsevanemad. 

Aeg on lennanud kiiresti, pikk ja töine talv on seljataga, käes on kevad ja ees ootamas tegevusterohke õppeaasta lõpp.

Järgnevalt on meil kavas veel õpetajate poolt lastele esitatav näidend „Jussikese seitse sõpra",  traditsiooniline kevadkompositsioonide näitus, kevadine spordipäev peredega ja loomulikult emadepäevapeod. Päris maikuu lõppu jäävad Muumi rühma lõpupidu ja osavõtt Laulasmaa rahvatantsupäevast ning Paldiski perepäevast.

Jätkub ka õpetajate ja õpetaja abide enesetäiendamine: mitmeosaline koolitusprogramm „Eesti keelest erineva emakeelega laps eestikeelses keskkonnas" lõppeb õppekäikudega Tallinna lasteaedadesse, maikuus toimub aga koolitusfirma Logoserv poolt läbiviidav õuesõppe korraldamise koolitus „Õuesõpe: mängud ja aktiivsed tegevused õues".

Täpsemalt saate jooksvat infot lasteaias toimuva kohta endiselt meie koduleheküljelt www.naerulind.org , seal asub ka galerii, kus on üleval fotod  kõikidest meie üritustest.

Nii et tegemist meil jätkub ja tegutsemistahet ning rõõmu õnneks ka!

Soovime sedasama ka meie lastevanematele, koostööpartneritele ja kõikidele teistele linnaelanikele!

Kevadet südametesse!