Lapsed olid rahvariided selga pannud ja pidu võis alata. Rahvast pungil saalis kõlas ühine Märjamaa rahvalaul „Laulu võim" kahe Orgita Midrimaa lasteaia tüdruku eestvedamisel.

Kontserdi alguses mängisid Midrimaa lapsed pillidel erinevate lindude hääli, ikka siuts ja säuts, nagu kuumas õhus siristav linnukoor, samuti lauldi rahvalikke laule. Nende etteaste lõppes rikka ja vaese mehe mänguga muusikaõpetaja Mai Toimetaja eestvedamisel.

Valgu lasteaia muusikõpetaja Helle Seemer kutsus akordioniga kokku oma lasteaia „Aadamad" ja ühe „Eeva". Lapsed mängisid ja laulsid kolm toredat lugu. Märjamaa Pillerpalli tüdrukud avasid oma kava „Tiiu talutütrekese" ja poisid „Laulge, poisid!" lauludega. Seejärel „ostsid" lapsed lauluga laeva ja pidasid seal pidu kahe tantsuga, samuti kõlas hiirte lemmiklaul „Hiir hüppas" kandlemängu saatel. Kontserdiosa lõpetas Varbola lasteaia-algkooli põnev rahvalik kava „Regilaul uues kuues", millega käidi esinemas Türil pärimusmuusika festivalil. Aitäh õpetaja Marju Palmusele ja Gaili Illisonile!

Rõõmsameelne lastepere siirdus kiigeplatsilt õunapuude alla, kus oli veidi kuivem, et tantsida ühistantse „1234567" ja „Kalamies". Pillimänguga toetasid säravsilmsed lõõtsanaised Ave Sinikas, Eve Burmeister ja Silvi Sisas, viiulil võttis viisi üles Mai Toimetaja. Lõõtsamäng kõlas edasi piknikupaigas, kust igaüks sai viineripirukat, väga maitsvat kooki ja morssi, mille oli valmistanud Valgu kooli söökla. Kõikidele lasteaedadele anti kaasa kommikott.

Lastele ja nende vanematele suvistepüha meeldis, eriti tore läbiviimise koht - Sillaotsa muuseum - ja selle lahke pererahvas. „Kui mina hakkan laulemaie" jääb südamesse edasi kõlama ja järgmisi ühiseid ettevõtmisi ootama.

Suured tänud Sillaotsa talumuuseumile kokkukutsumise, Märjamaa vallavalitsusele päeva toetamise ning Kalle Teekivile ja lapsevanematele transpordi ees!