Kogu nädala omandasid lapsed läbi erinevate mängude teadmisi rändlindudest ja loendasid nii jalutuskäikudel kui ka lasteaia õuealal ülelendavaid linnuparvi ja üksikuid linde. Lapsed hakkasid toredasse lindude loendamise mängu kaasama ka oma vanemaid ja nii tekkis idee võtta üheskoos osa rahvusvahelisest lindude vaatluspäevast 6. ja 7. oktoobril. Rühma aktiivsemad lindude vaatlejad olid Uko Sten Agu, Grethel Iluski, Liisbeth Lukke, Kerto Kaasiku, Christina Rohi ja Keit Nurkeni pered, kes loendasid kokku 300 hane, 85 luike, 55 kurge, 67 hallhakki, 30 kajakat, 15 lagle, 10 tuvi, 5 varblast, 4 parti ja 1 kulli. Kõige huvitavama linnuvaatluse osaliseks sai Uko Sten Agu pere, kes loendas Tindi uudismaal korraga 200 hane. Vaatlustulemused edastasime rahvusvahelistele koordinaatoritele. Lapsed õpivad mängu käigus järjestama erinevaid raskusi ja just sügisel on väga tore ise koguda loodusest midagi, mida saab raskuse järgi võrrelda. Et meie lasteaia õuealal kasvab suur tammepuu, on tammetõrude kogumine üheks laste lemmiktegevuseks.

Sellel sügisel uurisime tõrude kohta palju huvitavat ja lapsed said teada, et neid kasutavad toiduks metssead, metskitsed, mägrad, oravad ja leethiired. Loomade toitmise mängust tekkis mõte koguda tammetõrusid päris loomadele- Tallinna Loomaaiale. Appi tulid ka emad ja isad ning algas tõrude kogumine ning kuivatamine, mis kestis kolm nädalat. Kuivatatud tõrud pakkisime loomapiltidega kinkekotti ja maitsev loomatoit rändas sihtpunkti. 

Peaaegu aasta tagasi taotles lasteaed KIK-i „Maakondlik Keskkonnateadlikkus" programmist raha projektile „Kunksmoori ravimtaimed Aravete lasteaias Mesimumm", mille raames toimunud vahvatest tegemistest oli pikem ülevaade juba eelmises vallalehes. Nüüd aga toimus projekti lõpetamine, kus kõikidele osalejatele jagati tunnistused. Projekti rahastas KIK. Täname osalejaid, toetajaid ja kaasabilisi.